„U” Cluj, echipa fanion a municipiului Cluj-Napoca, revine, dupa opt ani, in primul esalon fotbalistic. Promovarea a fost consfintita de egalul (0-0) din meciul cu Dacia Mioveni, o alta echipa care are sanse mari sa joace in Liga Intai d
„U” Cluj, echipa fanion a municipiului Cluj-Napoca, revine, dupa opt ani, in primul esalon fotbalistic. Promovarea a fost consfintita de egalul (0-0) din meciul cu Dacia Mioveni, o alta echipa care are sanse mari sa joace in Liga Intai din sezonul viitor. La finalul meciului jucat in ziua referendumului, fotbalistii Universitatii au aruncat spre suporteri cu tricouri pe care erau chipurile fostelor glorii ale clubului si au desfacut sticle cu sampanie. Fanii si jucatorii echipei gazda au mers in Piata Avram Iancu, unde au sarbatorit promovarea echipei in Liga I, dupa o pauza de opt ani. Suporterii si jucatorii au facut baie in fantana arteziana aflata in centrul orasului. Cei aproximativ 1.000 de fani au scandat impotriva rivalei CFR Cluj si a conducatorilor acesteia, Iuliu Muresan si Arpad Paskany. "CFR uita-te, ora ta s-apropie!", au strigat suporterii alb-negrilor.

Stadionul, relicva a epocii comuniste
Sarbatoarea „studentilor” este, insa, stricata de faptul ca ei nu vor putea evolua in Liga Intai pe stadionul propriu. „Ion M oina” nu a mai fost renovat de pe vremea lui Ceausescu, ajungand un colos sinistru de otel si beton care sta sa se prabuseasca in orice moment.
Privit din afara, stadionul „Ion Moina” din Cluj pare o epava scorojita de timpul scurs de la Revolutie incoace. Intr-un oras deschis la civilizatia Occidentala, arena de langa „Parcul Central” este un vestigiu al perioadei comuniste. Isi intampina vizitatorii cu o tabla roasa de rugina pe care se poate inca descifra: „Sportivi, pregatiti-va temeinic pentru a reprezenta cu cinste culorile patriei in intalnirile internationale”. Ovalul sinistru de beton pare ca abia se mai sprijina in barele de otel. Daca vrei sa treci pe langa peretii exteriori, o faci pe riscul tau. In foarte multe locuri, tencuiala pare dispusa sa cada la cea mai subtila adiere de vant. Culoarea predominanta este caramiziul si negrul igrasiei, pe care fanii cu porniri „artistice” ai Universitatii au pictat mesaje „de bine” la adresa CFR-ului lui Paszkany. Decorul nu se schimba nici pe masura ce te apropii de intrarea la tribuna oficiala. In plus, apar geamurile ciobite si tevile ruginite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.