Scandalul amestecului PNL in treburile justitiei se extinde. Incercarea de demitere a procurorului-s ef Doru Tulus si comportamentul afisat fata de angajatii din cadrul Ministerului Justitiei de catre ministrul Tudor Chiuariu arunca in haos activitat

Scandalul amestecului PNL in treburile justitiei se extinde. Incercarea de demitere a procurorului-s ef Doru Tulus si comportamentul afisat fata de angajatii din cadrul Ministerului Justitiei de catre ministrul Tudor Chiuariu arunca in haos activitatea acestei institutii. Si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, inalt demnitar PNL, este reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru imixtiune in activitatea procurorilor chiar de procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Activitatea din minister este aproape blocata. Sefii de servicii isi pregatesc demisiile. In directii-cheie, unde se elaboreaza noile coduri penale si de procedura penala, nu se mai lucreaza dupa ce expertii delegat i in minister au cerut sa le inceteze delegarea. Aceeasi situatie se inregistreaza si la Directia Financiara, acolo unde, din zece specialisti, sapte au parasit ministerul. Revolta cuprinde si structurile teritoriale din Alba, Suceava si Mures. Procurorii care s-au bagat in Iasi sunt victimele lui Fenechiu Procurorii din cadrul Sectiei a II-a a DNA, condusa de procurorul Doru Tulus, instrumentau o ancheta ce privea Consiliul Local Iasi, reprezentat de primarul Gheorghe Nechita, combinat intr-o mega-afacere cu Iulius Group, care a primit o concesiune pe o perioada nelimitata aprobata de consiliul local. Iasiul este mosia deputatului liberal Relu Fenechiu, cel care l-a propulsat pe actualul ministru al Justitiei. Afacerile lui Fenechiu si Nechita implica insa si nume sonore din garnizoana Iasi a PSD-ului, unde se afla cel mai dur nucleu al apropiatilor lui Ion Iliescu, intre care se numara Solcanu, Timofte, Tompea (cercetat si el penal intr-o combinatie de spalare de bani de la MAE). Seful Corpului de Control al ministerului, consilierul demisionar Cristi Danilet, cand a cerut aprobare pentru efectuarea unui control la Camera Executorilor din Iasi, a primit interdictie de la ministru, care i-a spus: De Iasi nu te atingi. Reverberatia actiunii clanului moldovenilor poate duce la sanctiuni grave din partea UE. Societatea civila a cerut deja demisia ministrului de justitie, Tudor Chiuariu, si proteste interna- tionale incep sa soseasca si dinspre structuri europene.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.