O data cu plecarea PD din Guvernul Tariceanu au aparut suspiciuni ca in justitie se vor face cartile pentru mai multi oameni de afaceri, mai mult sau mai putin liberali, care au dosare importante pe rol. Numirea lui Tudor Chiuariu la Justitie, un tip
O data cu plecarea PD din Guvernul Tariceanu au aparut suspiciuni ca in justitie se vor face cartile pentru mai multi oameni de afaceri, mai mult sau mai putin liberali, care au dosare importante pe rol. Numirea lui Tudor Chiuariu la Justitie, un tip care are fata unui student la Facultatea de matematica, a amplificat zvonurile care spuneau ca PNL va aduce in locul lui Macovei o papusa care sa raspunda la comenzi. Saptamana trecuta, justitia a sarit in aer. Doru Tulus, adjunctul DNA, un procuror care avea pe mana mai multe dosare importante, a fost revocat din functie de Chiuariu. Au continuat apoi epurarile. Seful Corpului de Control al ministrului, Paul Dumitriu, a fost demis impreuna cu alti consilieri. Imediat au aparut reactiile interne si internationale. Societatea pentru Justitie (SoJust) a anuntat ca il va reclama pe ministrul Chiuariu la forurile europene pentru ca face presiuni asupra procurorilor si il acuza pe ministru ca incearca sa incetineasca ritmul reformelor, dar si lupta impotriva coruptiei. Mai multi politicieni straini, printre care si vicepresedintele Bundestagului german, socialista Susane Kastner, au declarat ca politicienii straini urmaresc cu ingrijorare evenimentele de la Bucuresti si ca incetinirea reformelor in Justitie ar putea atrage dupa ea activarea clauzei de salvgardare si iesirea Romaniei din Uniunea Europeana. Dupa mai bine de doi ani de guvernare a Aliantei D.A. si a cabinetului Tariceanu in variantele lui revizuite si adaugite, constatam ca marii rechini stau linistiti. Cativa politicieni au fost purtati pe la DNA ca sfintele moaste, dar nu am asistat la finalizarea niciunui caz important de coruptie. Totusi, cand se anuntase ca mai multe dosare sunt gata, Monica Macovei a disparut de la Justitie si a venit Tudor Chiuariu. Lupta impotriva coruptiei a inceput sa moara. Incet, dar sigur.

PS. Marele Caz Patriciu se remarca prin zeci de amanari. Probabil, ca si alte cazuri celebre, se urmareste tergiversarea cauzei pana la atingerea termenului de prescriptie.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.