Presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, apreciaza ca prin includerea liderilor sindicali in categoria celor care trebuie sa-si declare averile, conform Legii ANI, parlamentarii au gasit o modalitate sa le plateasca "o mica polita" pentru presiu
Presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, apreciaza ca prin includerea liderilor sindicali in categoria celor care trebuie sa-si declare averile, conform Legii ANI, parlamentarii au gasit o modalitate sa le plateasca "o mica polita" pentru presiunile si criticile constante din partea acestora.
In opinia liderului sindical, senatorul care a propus amendamentul prin care membrii conducerilor sindicatelor trebuie sa isi declare averile s-a gandit sa gaseasca si persoane asupra carora Legea ANI sa fie aplicabila.
"Dupa noua luni in care alesii s-au chinuit sa faca cat mai inofensiva aceasta lege pe care Europa o vroia musai adoptata, in ultimul moment, intr-o inspiratie de geniu, unui distins senator i-a venit ideea sa gaseasca si niste persoane asupra carora legea ANI sa fie aplicabila.
Si astfel, au adaugat in fuga a 35-a categorie, singura care nu face parte din aparatul de stat, liderii de sindicat", adauga Hossu in comunicatul de presa.
Liderul "Cartel Alfa" precizeaza ca salariile liderilor sindicali nu sunt platite din bani publici si, conform legii sindicatelor, liderii acestora dau socoteala in fata membrilor, si nu a angajatorilor, patronatelor sau statului, avand mecanisme proprii de control.
Potrivit lui Hossu, mecanismele interne de control ale organizatiilor sindicale au functionat si vor functiona mult mai eficient decat o vor face vreodata institutiile create de Legea ANI in aceasta forma. "Asteptam cu interes modificari ulterioare ale legii ANI pentru a fi incluse si alte categorii de persoane susceptibile de deturnarea banului public din: asociatiile de pensionari, cluburile de bridge, sah sau pescuit, asociatiile de proprietari si, de ce nu, organizatiile patronale", arata in finalul comunicatului Bogdan Hossu. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.