Sergiu Bahaian, fostul patron al Sabina Product, este cercetat pentru o teapa de peste 400.000 de euro. Pomelnicul de fapte din cazier nu l-a convins pe procurorul Valerica Dabu, care a dispus doar interzicerea parasirii localitatii.

Cel
Sergiu Bahaian, fostul patron al Sabina Product, este cercetat pentru o teapa de peste 400.000 de euro. Pomelnicul de fapte din cazier nu l-a convins pe procurorul Valerica Dabu, care a dispus doar interzicerea parasirii localitatii.

Celebrul tepar Sergiu Bahaian, fostul administrator al Sabina Product, a intrat iar in vizorul autoritatilor. Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Ilfov au in lucru un dosar privind o teapa de peste 400.000 de euro, data in numai o luna, de o grupare coordonata de Sergiu Bahaian. Desi materialul probator dovedea fara putere de tagada ca Bahaian a coordonat o retea de tepari, procurorul
Valerica Dabu nu a tinut cont de vasta experienta profesionala din cazierul acestuia si a dispus doar interzicerea parasirii localitatii.

In speta, in luna martie a acestui an, Sergiu Bahaian folosind identitatea falsa de Constantin Tudorache, a inchiriat in satul Rosu, comuna Chiajna, un imobil cu etaj si mansarda. Pentru a da credibilitate l-a amenajat modern pentru depozitarea materialelor de constructii. Pentru toate acestea a cumparat si o firma, SC Absolut Uniprix SRL, avand codul fiscal 16337968. Firma a trecut-o pe numele lui Calin Marin, in varsta de 51 de ani, pe care l-a „numit“ administrator si actionar 100 la suta. Folosind actele societatii, a luat de la o firma din Pitesti sapte masini dupa cum urmeaza: patru Renault Megane, un Renault Clio si doua Volskwagen Polo. In plus a angajat si personal cu experienta in domeniul vanzarilor. Apoi a trecut la actiune. A batut, telefonic, prezentandu-se drept Constantin Tudorache, la usile mai multor firme care se ocupa cu distributia de materiale de constructii in regim ango. A luat marfa (caramida, fier beton, adezivi, usi metalice, parchet stratificat), pe care a achitat-o cu bilete la ordin scadente la 30 de zile. Prima data nu a luat marfa multa, tocmai ca sa nu bata la ochi. In prima instanta a virat in cont banii necesari. Biletele la ordin au fost introduse la plata si totul parea roz si frumos. Ca sa ofere mai multa credibilitate a invitat la sediul firmei si reprezentanti ai furnizorilor care, astfel, au capatat mai multa incredere.

Lucratura
„Niciodata nu s-a prezentat Sergiu Bahaian, ci Constantin Tudorache. Chiar si salariatii il stiau tot de domnul Tudorache, directorul firmei Absolut Uniprix SRL“, au declarat surse din Politie. Reteaua functiona pe sistem piramidal. Capul, Constantin Tudorache, mana dreapta, Adrian Radu, cei doi vanzatori, Razvan Predescu si Claudiu Cioara, si cel care semna cecurile, Calin Marin. Peste tot este semnatura acestuia. Bahaian, dupa ce stabilea ce marfa sa fie cumparata si cata, trimitea unul dintre angajati, cu o fila cec sa achite marfa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.