Ionut Gheorghe a facut scandal pentru ca arbitrii "nu ne ajuta nici la noi acasa" dupa ce a fost invins la puncte, pentru a doua oara in cariera, de Inocente Fis Caraballosa.

Cubanezii au venit dupa 20 de ani sa se antreneze din nou in Rominia. Si au facut-o joi seara, in clubul Bamboo, folosind drept sac de box lotul national al Rominiei. Scorul general a fost de 7-2 pentru oaspeti, ceea ce denota un progres pentru pugilistii nostri tinind cont ca ultima intilnire in ring, disputata la Moscova, s-a terminat cu 11-0.

Cel mai bun boxer al nostru la ora actuala, Ionut Gheorghe, a fost invins de Inocente Fis Caraballosa, dar a contestat arbitrajul, declarind: „Cred ca am batut destul de clar. Arbitrii nu tin cu noi nici macar la noi acasa. Sint foarte suparat, pentru ca doream sa-mi iau revansa. In ultimele doua reprize am boxat ca si cum as fi fost in avantaj, pentru ca eram convins ca eu conduc. Data viitoare il voi bate mai clar, poate vad si arbitrii", a spus Ionut Gheorghe.

Principala surpriza a galei de box a fost victoria obtinuta de Florentin Niculescu in fata cubanezului Yordenis Ugaz Hernandez, campion mondial in 2005.

Pugilistul Constantin Bejenaru, care a adus al doilea punct al Rominiei, invingindu-l la categoria 81 kg pe Yusiel Napoles Marcillan, a declarat ca aceasta victoria i-a dat mai multa incredere in sine. „Mi-a iesit meciul, pentru mine aceasta victorie inseamna mai multa incredere in mine. Nu am batut nici un cubanez pina acum si este placut sa-i invingi pe cei mai buni din lume. Pentru acest an, imi propun o medalie la Campionatele Mondiale. Parintii mei nu au viza de Rominia, asa ca nu m-au putut vedea din sala, dar s-au uitat sigur la televizor", a spus Bejenaru, medaliat cu bronz la CE din 2006, care este originar din Republica Moldova.

Presedintele Federatiei Romine de Box, Rudel Obreja, a criticat insa atitudinea lui Ionut Gheorghe in meciul cu Caraballosa. „M-a interesat cum se comporta sportivii nostri in fata celor mai buni din lume. Sint multumit in cea mai mare parte de evolutia boxerilor nostri. Au boxat cu inima. As fi vrut sa cistige Ronald Gavril, dar din pacate a pierut in ultima repriza. Florentin Niculescu a fost o surpriza doar pentru cei care nu-l cunosc. M-a dezamagit Ionut Gheroghe, prima repriza a boxat bine, dar in ultimele doua nu asa trebuia sa se comporte. Ionut trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie serios de cind urca in ring si pina coboara", a spus Obreja.

Prezent la gala, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu, a declarat ca un astfel de eveniment este „singura solutie pentru ca Rominia sa se mentina in elita boxului mondial". „Este o gala foarte reusita. Prezenta cubanezilor la Bucuresti este un eveniment, acest meci fiind ca o intilnire Rominia-China la gimnastica sau Rominia-Brazilia la fotbal. Traditia intilnirilor Rominia-Cuba ar trebui reluata pentru ca numai cind lupti cu cei mai buni ai termen de comparatie. Este singura solutie sa ne mentinem in elita boxului mondial. Astfel de spectacole sint bine venite, chiar daca sint mai apropiate de boxul profesionist decit de cel amator", a spus Bellu. Intrebat daca ANS intentioneaza sa reia finantarea Federatiei Romine de Box, Bellu a spus: „Deocamdata sintem in discutii privind reluarea finantarii, dar trebuie sa luam in calcul toate aspectele, pentru a nu ne afla din nou in situatia sistarii finantarii".

Organizarea la Bucuresti a intilnirii bilaterale Rominia-Cuba a costat aproximativ 100.000 de lei, din care 35-40.000 de lei au reprezentat premiile oferite pugilistilor.

Rezultate

Categoria 51 kg: Cubanezul Yoandri Salinas Luis l-a invins la puncte pe Daniel Enache Categoria 54 kg: Iasnier Toledo a cistigat la puncte in fata lui Iulian Stan Categoria 57 kg: Traian Lupu a fost invins la puncte de Idel Torriente Leal Categoria 60 kg: Florentin Niculescu l-a invins la puncte pe Yordenis Ugaz Hernandez Categoria 64 kg: Ionut Gheorghe a fost invins la puncte de Inocente Fis Caraballosa Categoria 69 kg: Radu Zarif a fost invins la puncte de Erislandi Lara Santoya Categoria 75 kg: Ronald Gavril a fost invins la puncte de Emilio Correa Bayeux Categoria 81 kg: Constantin Bejenaru l-a invins la puncte pe Yusiel Napoles Marcillan Categoria 91 kg: Petrisor Gananau a fost invins la puncte de Osmai Acosta Duarte.