CRP remarca, in declaratie, ca Ziua Libertatii Presei a devenit din ce in ce mai mult o zi a bilanturilor tragice, in care ziaristii isi numara colegii morti, arestati sau agresati. "Mai periculos decat acest atac vizibil impotriva jurnalismului este
CRP remarca, in declaratie, ca Ziua Libertatii Presei a devenit din ce in ce mai mult o zi a bilanturilor tragice, in care ziaristii isi numara colegii morti, arestati sau agresati. "Mai periculos decat acest atac vizibil impotriva jurnalismului este razboiul deghizat impotriva principiilor constitutive ale presei. Armele preferate: apelul la interesul national, ascunderea in spatele luptei impotriva terorismului, invocarea legilor privind siguranta nationala si transformarea presei in principal vinovat pentru orice, incepand de la lipsa de acuratete a timpului probabil pana la incompetenta celor care lucreaza cu informatii clasificate", se arata in declaratie. CRP critica "decizia revoltatoare" a Curtii Constitutionale privind reincriminarea calomniei si insultei, dusul cu alai al jurnalistilor la parchet, acuzatiile si insultele permanente la adresa presei proferate de clasa politica. "Aceasta situatie dificila ar trebui sa ne indemne la mai multa rezonabilitate la adresa opiniilor altora, la respectarea cu mai mare strictete a deontologiei profesionale, la tratarea cu tripla responsabilitate a surselor de informatii si la prezentarea cat mai exacta a faptelor", se mentioneaza in declaratie. CRP cheama breasla jurnalistica la solidaritate profesionala in apararea principiilor universale ale jurnalismului si indeamna fiecare jurnalist la actiuni conforme cu aceste principii, ca unica solutie pentru protejarea profesiei. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.