Joia viitoare actul normativ va intra in dezbaterea plenului Senatului. Prezent la dezbateri, ministrul Justitiei Tudor Chiuariu (foto) s-a aratat multumit de forma finala a legii aratand ca principalele sale amendamente aduse proiectului de lege au
Joia viitoare actul normativ va intra in dezbaterea plenului Senatului. Prezent la dezbateri, ministrul Justitiei Tudor Chiuariu (foto) s-a aratat multumit de forma finala a legii aratand ca principalele sale amendamente aduse proiectului de lege au fost adoptate. "Sunt foarte multumit. Principalele noastre amendamente, cele legate de sanctiuni, confiscarea averii si interdictia de a ocupa o functie publica au fost acceptate. De asemenea, a fost acceptata si introducerea controului incompatibilitatilor si al conflictelor de interese", a spus Chiuariu. In opinia sa, e foarte important sa nu pierdem din vedere controlul incompatibilitatilor si al conflictelor de interese pentru ca "de acolo pleaca de fapt fenomenul coruptiei". In sedinta de ieri, senatorii din Comisia pentru drepturile omului au introdus la propunerea Comisiei juridice o definitie a termenului "avere". Astfel, prin avere se intelege "totalitatea bunurilor precum si a drepturilor si a obligatiilor cu valoare economica ce apartin unei persoane". Comisia a mai stabilit ca actele intocmite de inspectori fara instiintarea persoanelor verificate sunt nule de drept. De asemenea, Agentia va functiona potrivit principiului independentei operationale. Mai precis, presedintele, vicepresedintele si inspectorii de integritate nu vor solicita si nu vor primi dispozitii privind derularea verificarilor de la nici o autoritate publica, institutie sau persoana. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.