Fostul producator de articole de cauciuc Rolast SA Pitesti, care s-a reprofilat pe afaceri imobiliare, preconizeaza in acest an o pierdere de circa doua milioane euro, cu 20% mai mica fata de anul 2006, pe fondul costurilor de concediere a angajatilo

Fostul producator de articole de cauciuc Rolast SA Pitesti, care s-a reprofilat pe afaceri imobiliare, preconizeaza in acest an o pierdere de circa doua milioane euro, cu 20% mai mica fata de anul 2006, pe fondul costurilor de concediere a angajatilor, informeaza compania. Rolast Pitesti estimeaza in 2007 venituri totale de 5,36 mil. euro, de trei ori mai mici decat anul trecut, cand acestea au fost de 16,14 milioane euro (54,57 mil. lei). Actionarii Rolast au hotarat incetarea activitatilor de productie pe data de 30 aprilie. Angajatii companiei au primit preavizele finale de incetare a contractelor de munca, acestia avand o perioada aproape dubla (o luna de zile) fata de cea legala necesara, perioada in care vor primi salariul intreg. Preavizele expira pe data de 30 mai, angajatii urmand sa primeasca salariul ultimei luni la jumatatea lunii mai. Angajatii vor primi plati compensatorii, asa cum sunt definite in Legea Muncii, completata cu Contractul Colectiv de Munca, in jurul datei de 19 iunie. De asemenea, angajatii vor beneficia de bonuri de masa in luna mai, ca si cum acestia ar fi angajati in mod normal.

Inchiriere de spatii in loc de productie

Actionarii Rolast Pitesti au decis, la inceputul lunii martie, schimbarea domeniului de activitate din productia de articole de cauciuc in inchirierea bunurilor imobiliare proprii si concedierea tuturor angajatilor din cauza imposibilitatii de a obtine profit. "Masura a fost determinata de performantele tot mai slabe ale companiei, chiar si dupa repetatele reorganizari si investitii in societate", se precizeaza in comunicatul transmis Bursei de Valori Bucuresti. Rolast a incheiat anul trecut cu o pierdere de circa 8,43 milioane lei (2,5 milioane euro), in scadere cu 29% fata de anul 2005, cand pierderea a fost de circa 11,86 milioane lei. Afacerile companiei s-au comprimat in 2006 cu 13%, pana la 51,95 milioane lei (15,37 milioane euro), comparativ cu anul anterior, cand cifra de afaceri a fost de 59,63 milioane lei. Rolast a fost infiintata in anul 1990 prin preluarea patrimoniului fostei societati Combinatul de Articole Tehnice din Cauciuc Pitesti. Rolast producea articole din cauciuc si avea o capacitate instalata de 31.000 tone anual. Rolast are un capital social de 30,8 mil. lei, divizat in 308 mil. actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actuala a actionariatului Naniero Investments Limited detine 50,59%, iar Romanian Investments Fund detine 14,69% din capitalul social al companiei. Mir Asset Management SRl controleaza 13,83% din capitalul companiei, iar Citibank Romania 6,10%. Compania a fost retrasa de la cota BVB, iar titlurile companiei se tranzactioneaza in prezent la categoria necotate, sub simbolul RLS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.