O felie de placinta cu cirese sau visine consumata in fiecare zi conduce la scaderea colesterolului si a riscurilor de aparitie a diabetului. Concluzia s-a desprins dintr-un studiu american prezentat la o conferinta a Societatii americane pentru bio
O felie de placinta cu cirese sau visine consumata in fiecare zi conduce la scaderea colesterolului si a riscurilor de aparitie a diabetului. Concluzia s-a desprins dintr-un studiu american prezentat la o conferinta a Societatii americane pentru biologie experimentala si publicat in Journal of the American Medical Association. Autorii studiului sustin ca ciresele sunt benefice si pentru prevenirea bolilor cardiace. Cele mai bune sunt ciresele amare si visinele, utilizate la realizarea placintelor, gemurilor si sucurilor. Efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea rosie a fructelor. Pigmentul antocianina, de obicei de culoare rosie, albastra sau violeta, este un compus natural care impiedica formarea cheagurilor de sange in artere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.