Producatorul de electrocasnice Arctic Gaesti a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro si vanzari in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Principalul modul de crestere a fost e
Producatorul de electrocasnice Arctic Gaesti a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro si vanzari in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Principalul modul de crestere a fost exportul in special orientat catre tarile europene.
"In primele trei luni ale anului 2007 am vandut aproape 300.000 de unitati, dintre acestea, peste 230.000 reprezentand aparate frigorifice. Aceste cifre reprezinta o crestere a vanzarilor cu 24% fata de primul trimestru din 2006. Aceasta ne confirma faptul ca strategia noastra de crestere extensiva, concentrata in principal catre piata europeana, este bine fundamentata", a declarat Ugur Kayali, directorul general Arctic. Din volumul total al vanzarilor pe primul trimestru, peste 177.000 de unitati au fost exportate, atat pe pietele europene, cat si catre Orientul Mijlociu si Africa.
Arctic are ca obiectiv pentru acest an consolidarea si mentinerea pozitiei de lider pe piata autohtona de electrocasnice, prin investitii in personal, tehnologie si infrastructura. Doar pentru infrastructura de business compania din Gaesti va efectua investitii in valoare de peste 10 milioane de euro, acestea fiind in principal destinate modernizarii liniilor de productie si dezvoltarii de produse noi. In 2006, compania Arctic a inregistrat o cifra de afaceri de 194 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul 2005. Volumul total al vanzarilor in 2006 s-a ridicat la 1.440.000 de unitati, 741.000 de produse fiind exportate in peste 35 de tari. Arctic detine o cota de 31,7% pe piata de produse electrocasnice.
Arctic face parte din grupul Arçelik, al treilea producator european de aparatura electrocasnica. La 50 de ani de la infiintare, produsele Arcelik sunt prezente pe pietele a peste 100 de tari din intreaga lume. Compania detine 10 unitati de productie in 3 tari si are 15.000 angajati. Portofoliul Arcelik include 9 branduri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.