Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ieri lansarea a doua proiecte destinate romanilor din diaspora finantate prin Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP) si implementate de Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidental
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ieri lansarea a doua proiecte destinate romanilor din diaspora finantate prin Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP) si implementate de Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale. Unul dintre ele, intitulat iii"Centrul de coordonare educativa pentru romanii din Europa Occidentala si Meridionalaiii" (MOREOM), are drept scop sprijinirea activitatilor educative desfasurate in 50 de parohii ortodoxe romane din Franta, Elvetia, Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Olanda si Belgia. Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt copiii si tinerii comunitatilor ortodoxe romane din cele noua tari mentionate. Cel de-al doilea proiect vizeaza organizarea unei tabere internationale de spiritualitate si traditie romaneasca, adresata copiilor si tinerilor romani din statele Uniunii Europene. iii"In anul 2006, a avut loc prima editie a taberei de traditie si spiritualitate ortodoxa, care si-a desfasurat activitatile in localitatea Tismana, judetul Gorj. Ca urmare a succesului inregistrat de acest eveniment, organizat pentru un numar de 70 de copii, MOREOM organizeaza in 2007 a doua editie, destinata unui numar de 130 de participantiiii", se mai arata in comunicatul MAE.

Tabara de romi, langa Koln
Circa 500 de cetateni romani de etnie roma traiesc in tabere improvizate in jurul orasului german Koln, in conditii mizere, recurgand deseori la cersit din cauza imposibilitatii de a gasi un loc de munca, relateaza postul Deutsche Welle.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.