Ministerul Economiei si Finantelor doreste sa vanda, in aceasta luna, certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in valoare totala de 1,4 miliarde de lei, iar prima licitatie urmeaza sa fie organizata astazi. Potrivit unui ordi
Ministerul Economiei si Finantelor doreste sa vanda, in aceasta luna, certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in valoare totala de 1,4 miliarde de lei, iar prima licitatie urmeaza sa fie organizata astazi. Potrivit unui ordin al MEF, vor fi organizate doua licitatii cu obligatiuni, in valoare de 800 milioane de lei, si doua pentru certificate de trezorerie, in suma de 600 milioane de lei.
Licitatiile cu obligatiuni, programate pentru 3 mai si 17 mai, sunt in suma de 700 milioane de lei, respectiv 100 milioane de lei. Obligatiunile din 3 mai au scadenta in martie 2012, iar maturitatea obligatiunilor pentru care va fi organizata licitatia in 17 mai este 25 octombrie 2010. Valoarea nominala este de 10.000 de lei. Rata cuponului este de 6,5%, si, respectiv, 6%.
In 9 mai si 23 mai, vor fi realizate si doua licitatii de certificate de trezorerie, in valoare de 500 milioane de lei, si, respectiv 100 milioane de lei. Maturitatea certificatelor de trezorerie este de un an, iar valoarea nominala a unui titlu a fost fixata la 10.000 lei. Pentru trimestrul al doilea, MEF a anuntat un volum indicativ al emisiunilor de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in valoare de cinci miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.