Din cauza faptului ca noul regulament de concurs nu a fost publicat in Monitorul Oficial, prima sesiune a concursului de proiecte al Centrului National al Cinematografiei (CNC), preconizata a fi lansata in aprilie, intarzie. „Asteptam sa fie p
Din cauza faptului ca noul regulament de concurs nu a fost publicat in Monitorul Oficial, prima sesiune a concursului de proiecte al Centrului National al Cinematografiei (CNC), preconizata a fi lansata in aprilie, intarzie. „Asteptam sa fie publicat in Monitorul Oficial regulamentul cu modificarile facute la solicitarea cineastilor. Sper ca lucrurile sa se aranjeze datorita acestui regulament si sa nu mai fie discutii in legatura cu concursul“, a spus, pentru Mediafax, directorul CNC, Eugen Serbanescu. Precedentul concurs, de la sfarsitul anului trecut, a generat o multime de nemultumiri si controverse in randul oamenilor din domeniul cinematografic, determinand modificarea unor prevederi din regulament.

Propunerile cineastilor au fost acceptate de MCC
Cineastii au propus, la o intalnire a CNC, printre altele, eliminarea pragului de nota 7 dintre prima etapa de selectie (evaluarea scenariului) si cea de-a doua (evaluarea calitatii producatorului si a regizorului). De asemenea, cineastii au mai cerut ca Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) sa faca publice numele dintre care ministrul va alege membrii comisiilor de selectie, pentru a avea, astfel, posibilitatea de a-si spune parerea despre componenta probabila a juriilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.