Potrivit unor sondaje efectuate de institutul francez de sondare a opiniei publice IPSOS dupa primul tur de scrutin, Nicolas Sarkozy a fost preferatul electoratului feminin, in timp ce Segolene Royal s-a bucurat de votul masiv al tinerilor cu varste
Potrivit unor sondaje efectuate de institutul francez de sondare a opiniei publice IPSOS dupa primul tur de scrutin, Nicolas Sarkozy a fost preferatul electoratului feminin, in timp ce Segolene Royal s-a bucurat de votul masiv al tinerilor cu varste cuprinse intre 18-24 de ani, de cel al diplomatilor si al cetatenilor din zonele urbane. De asemenea, candidata socialistilor la prezidentiale a fost preferata de locuitorii din suburbiile pariziene (30%, fata de 27% pentru Sarkozy si 25% pentru Bayrou). Sondajele mai arata ca sustinatorii lui Nicolas Sarkozy sunt mai numerosi in randul persoanelor care au trecut de 60 de ani si in randul mestesugarilor din zonele rurale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.