Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (foto), a anuntat ieri intentia Guvernului de a reduce taxa de prima inmatriculare. Daca parlamentarii nu vor fi de acord cu noua modalitate de calcul, atunci Ministerul de Finante vrea sa folose
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (foto), a anuntat ieri intentia Guvernului de a reduce taxa de prima inmatriculare. Daca parlamentarii nu vor fi de acord cu noua modalitate de calcul, atunci Ministerul de Finante vrea sa foloseasca in acest scop un viitor act normativ privitor la Codul Fiscal. Potrivit lui Vosganian, in lege se va include prevederea ca autovehiculele euro 5 sa aiba o taxa specifica zero si a dat exemplul unei masini euro 4 cu o vechime de patru ani, pentru care taxa se va injumatati.  MODIFICARI. Vosganian a spus ca a propus Guvernului ca scala varstei autovehiculelor, luata in considerare pentru calcularea cuantumului taxei, sa creasca de la 6 ani la 15 ani. In plus, coeficientul de reducere a taxei va scadea pe masura ce autovehiculul este tot mai vechi. O alta modificare este introducerea posibilitatii de restituire a taxei, cand autovehiculul este vandut in alt stat. Astfel, proprietarului unui autovehicul vandut dupa cinci ani, spre exemplu, intr-un alt stat i se va restitui taxa pentru anii in care autovehiculul nu se va mai afla pe teritoriul tarii noastre. Ultima modificare propusa se refera la instituirea unei proceduri de contestare a taxei, iar Registrul Auto Roman va deveni autoritatea specializata in domeniu, a mai anuntat Varujan Vosganian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.