Compania Microsoft a declarat luni ca a raspuns acuzatiilor Comisiei Europene, conform careia ar fi stabilit preturi exagerate pentru dezvaluirea de informatii privind programele sale cu scopul de a descuraja potentialii competitori pe piata producat
Compania Microsoft a declarat luni ca a raspuns acuzatiilor Comisiei Europene, conform careia ar fi stabilit preturi exagerate pentru dezvaluirea de informatii privind programele sale cu scopul de a descuraja potentialii competitori pe piata producatorilor de software pentru servere.
Compania a declarat, de asemenea, ca nu va cere o audiere a acuzatiilor, care-i pot aduce o noua amenda. "Microsoft a confirmat trimiterea unui raspuns la criticile aduse de catre Comisia Europeana in data de 1 martie 2007, cu privire la preturile de licenta pentru programul de protocol al serverelor pentru grupuri de lucru", au declarat reprezentantii companiei.
In martie 2004, Comisia Europeana a impus companiei o amenda record de 497 de milioane de euro (674 milioane de dolari) si i-a ordonat sa-si schimbe practicile de piata, in urma concluziei oficiale ca Microsoft nu a comunicat informatii necesare competitiei loiale altor firme producatoare de softuri pentru servere destinate afacerilor mici. Microsoft a anuntat ca va cere taxe pentru eliberarea informatiilor privitoare la interoperabilitate, incat acestea fac parte din programul propriu de dezvoltare al companiei si sunt protejate prin licenta. Dar Comisia Europeana a stabilit in luna martie a acestui an ca firmele concurente isi vor pune reciproc la dispozitie astfel de softuri, fie ca sunt sau nu protejate de licenta. "In prezent, perspectiva Comisiei Europene este aceea ca nu exista vreo inovatie importanta in cadrul acestor protocoale", a spus Comisarul European pentru Concurenta Neelie Kroes, intr-un comunicat din martie 2007.
"Opinia Comisiei este ca nu exista elemente importante de inovatie in aceste protocoale. Din acest motiv sunt obligat sa iau masuri oficiale pentru a ma asigura ca Microsoft isi respecta obligatiile", a declarat comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.