Caffe Festival  In perioada 8-12 mai, Caffe Festival Ibis, unul din brandurile festivalului international de muzica EUROPAfest, va invita sa redescoperiti adevaratul "savoir vivre" din muzica live, jam sessions, gastronomie europeana si in
 Caffe Festival  In perioada 8-12 mai, Caffe Festival Ibis, unul din brandurile festivalului international de muzica EUROPAfest, va invita sa redescoperiti adevaratul "savoir vivre" din muzica live, jam sessions, gastronomie europeana si intalniri cu muzicieni ai momentului. Initiat de jmEvents.ro in parteneriat cu Hotel Ibis, partener oficial al EUROPAfest, concertul ia forma unui spatiu neconventional al improvizatiei, unde barierele culturale dispar, iar muzica si placerile gastronomice au frau liber. Astfel, in fiecare seara de la ora 19:00, cafeneaua L'Estaminet din incinta Hotelului Ibis va deveni locatia concertelor de jazz si blues, sustinute de invitatii speciali ai EUROPAfest si muzicieni din noua generatie ai jazz-ului international.  AGENDA. Prima seara, 8 mai, aduce pe scena Larry Franco Quartet/ Italia, o trupa care celebreaza jazz-ul, imbinand culturi si rezonand pasiune italiana, urmand ca in a doua seara trei nume ale jazz-ului spaniol sa se intalneasca pe scena europeana pentru a forma Trio for Jazz. In continuarea serii urca pe scena Antonio Flinta Trio/ Italia, un proiect lansat la Roma cu ani in urma de catre trei tineri cu backgrounduri diferite. In deschidere: New Jazz Generation. La 10 mai, Antonio Flinta Trio sustine un al doilea concert, iar la 11 mai, Trio for Jazz, de data aceasta, seara fiindu-le in intregime rezervata. In deschidere: New Jazz Generation. Seara de 12 mai pregateste un concert cel putin insolit al trupei Blues Radio Budapest/ Ungaria. Cu radiouri vechi de 50 ani in loc de amplificatoare, trupa celor cinci preia din repertoriul ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, dand cantecelor o noua interpretare, unica, pe gustul oricarui ascultator de blues. In deschidere: New Jazz Generation. Ultima seara este rezervata unui happening special: Jam Sessions cu Jimmy Weinstein- Traveling School/ SUA. Improvizatii, energie si pasiune se intalnesc aici pentru a crea jazz de cea mai buna calitate. Istvan Regos, cunoscut pianist din Ungaria si membru al juriului la Bucharest International Jazz Competition, va sustine un recital in aceeasi seara. (R.G.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.