Guvernul va asigura fondurile pentru achizitionarea de echipamente moderne necesare armatei si transparenta in derularea licitatiilor, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu, cerand companiilor furnizoare sa trateze Romania ca pe un part
Guvernul va asigura fondurile pentru achizitionarea de echipamente moderne necesare armatei si transparenta in derularea licitatiilor, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu, cerand companiilor furnizoare sa trateze Romania ca pe un partener, si nu ca pe un client. In discursul sustinut la inaugurarea expozitiei internationale BSDA, de la Romaero Baneasa, el a aratat ca Executivul are datoria sa ii doteze cat mai bine pe militarii romani, prin achizitionarea de echipamente perfomante de la "companii mai mari sau mai mici". "Va cer sa ne tratati ca pe un partener, nu ca pe clienti, si sa folositi industria romaneasca de aparare, apeland la inginerii si muncitorii romani", a spus Tariceanu, adresandu-se reprezentantilor firmelor furnizoare de echipamente militare. Premierul a amintit ca procesul de reforma la nivelul structurilor Ministerului Apararii a fost aproape finalizat, prin corelarea numarului de efective militare cu structurile celorlalte tari membre NATO si prin profesionalizarea armatei.
Si ministrul Apararii, Teodor Melescanu, s-a aratat onorat de participarea atator companii romanesti si internationale la eveniment, sustinand ca expozitia BSDA este "organizata la locul si la momentul potrivit". Acest eveniment reprezinta un punct de intalnire la nivel inalt intre reprezentantii industriei de aparare si aeronautice din Romania si producatori internationali consacrati, creand premisele initierii sau dezvoltarii unor cooperari si parteneriate strategice in domeniu", a incheiat Melescanu, invitandu-si auditoriul sa participe si la editia viitoare a expozitiei BSDA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.