Banca Nationala a Romaniei ar putea aviza in decursul acestei saptamani sau saptamana viitoare primele norme de creditare propuse de o banca comerciala, a declarat Florin Georgescu, primviceguvernatorul bancii centrale. Pana in momentul de fata, ban
Banca Nationala a Romaniei ar putea aviza in decursul acestei saptamani sau saptamana viitoare primele norme de creditare propuse de o banca comerciala, a declarat Florin Georgescu, primviceguvernatorul bancii centrale. Pana in momentul de fata, banca centrala a primit normele de la 11 institutii de credit, insa a returnat unor banci comerciale normele propuse pentru a fi refacute. Georgescu nu a precizat numele bancilor. La inceputul lunii martie, BNR a decis sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice. Regulamentul privind limitarea riscului de credit la imprumuturile destinate persoanelor fizice a intrat in vigoare la jumatatea lunii martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.