Scandalul declansat in urma dezvaluirilor facute de Dan Nica in legatura cu o posibila imixtiune a serviciilor secrete si a politiei in treburile justitiei, in materia falimentului, a ajuns pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). 
Scandalul declansat in urma dezvaluirilor facute de Dan Nica in legatura cu o posibila imixtiune a serviciilor secrete si a politiei in treburile justitiei, in materia falimentului, a ajuns pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).  "Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat in legatura cu sustinerile din presa privitoare la faptul ca SRI si Inspectoratul General de Politie ar fi solicitat unor instante accesul la dosare ale unor sectii comerciale din cadrul unor instante.  Dupa verificarea situatiei de catre Inspectia judiciara a CSM, nota cu rezultatele controlului va fi inaintata plenului Consiliului care se va pronunta", ne-a declarat ieri judecatorul Cecilia Morariu, purtatorul de cuvant al CSM.  Potrivit celor doua adrese emise catre Tribunalul dambovitean, SRI Dambovita cerea acces direct la dosarele de faliment si lichidare judiciara solutionate in perioada 2005-2007 si aflate in arhiva instantei, iar Inspectoratul Judetean de Politie Dambovita solicita sprijin in consultarea dosarelor de faliment din perioada 2002-2007. Nici una dintre cele doua documente nu are insa numar de inregistrare de la Tribunal.  In principiu, potrivit legislatiei romanesti, pe legalitatea solutiilor pronuntate de judecatori nu au dreptul sa se pronunte decat instantele de control judiciar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.