CFR Cluj a pierdut doua puncte din avansul fata de formatia din Ghencea, relansind lupta pentru Champions League.

La trei saptamini distanta de victoria din Giulesti, Steaua a reinceput cursa pentru recuperarea pozitiei a doua in clasament. In fata tribunelor goale, ros-albastrii si-au redescoperit eficienta in regim de avarie, impunindu-se la limita, cu 1-0, gol Badea, in fata Politehnicii Iasi. „Am simtit victoria si nu mai stiam cum sa ma bucur. Nu ma asteptam sa fie asa greu. Era un meci cu mare presiune si trebuia sa cistigam. La gol nu stiam cum sa mai reactionez. Imi venea sa fac tumbe pe teren, dar nu stiu", a marturisit, derutat, capitanul Mirel Radoi dupa meci. Coroborat cu remiza alba a lui CFR Cluj la Vaslui, succesul Stelei o apropie la sase puncte de Liga Campionilor, motiv de supradoza de optimism injectata de patronul Gigi Becali. „Nu am spus eu ca se impiedica si CFR? Adrian Porumboiu e prietenul meu in primul rind, iar in al doilea rind are si el ambitiile lui, e nou investitor si e in concurenta cu Paszkany. Peste doua etape putem fi pe locul doi. Daca batem la Cluj in urmatoarea etapa putem fi pe doi, deoarece Clujul are cu Dinamo, iar cei de la Dinamo o sa fie fratii nostri. Te faci frate cu dracul pentru trei puncte", a calculat Becali posibilitatile pentru sezonul european viitor. Aflat in stare de suspendare, Becali a fost totusi la vestiare inaintea meciului, fara sa discute cu jucatorii. „Ce sa suspende? Imi ia boii de la bicicleta. Asa cum l-a suspendat pe Basescu si nu s-a dus la Brasov, asa nu ma duc nici eu la vestiare", a fost reactia lui Becali fata de interdictiile primite.

Remiza dupa sase victorii

Dupa sase victorii consecutive, CFR Cluj a cedat simbata doua puncte la Vaslui, unde nici Rapid si nici Steaua nu au reusit sa invinga, dar ramine fara infringere in acest an. Inaintea confruntarilor decisive cu principalele contracandidate la locul de Liga Campionilor, trupa lui Cristiano Bergodi isi mentine inca o distanta imposibil de recuperat pe termen scurt. Al doilea meci nul din sezonul de primavara este pus insa de presedintele Iuliu Muresan pe seama arbitrajului. „La Vaslui si frunza si iarba tin cu echipa locala. Il apreciez pe Helesteanu, dar astazi (n.r. - simbata) a tinut usor cu Vasluiul luind decizii favorabile pentru echipa gazda la mijlocul terenului. Toata lumea stie ca aici este asa", a atacat Muresan.

Revine Dorinel

Dupa victoria asupra Stelei, Bistrita a clacat lamentabil contra lui FC Arges, 0-2, oferindu-le pitestenilor de doi bani speranta. „Aceste trei puncte ne dau incredere si mergem la Iasi sa cistigam. Sper ca la meciul de marti sa pot reintra si eu", considera antrenorul Dorinel Munteanu.