Circulatia mijloacelor de transport in comun va fi interzisa prin zone cu obiective protejate, cum ar fi locuinte, parcuri, scoli sau spitale. Totodata, amplasarea statiilor de autobuz, troleibuz si tramvai se va face tinandu-se cont de posibilitati
Circulatia mijloacelor de transport in comun va fi interzisa prin zone cu obiective protejate, cum ar fi locuinte, parcuri, scoli sau spitale. Totodata, amplasarea statiilor de autobuz, troleibuz si tramvai se va face tinandu-se cont de posibilitatile varstnicilor, copiilor, bolnavilor si persoanelor cu handicap de a parcurge pe jos distanta de la locuinta proprie.

Prevederile sunt cuprinse in proiectul de ordin privind normele de igiena pentru transporturile de persoane, elaborat de Ministerul Sanatatii si supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Transportului. Daca evitarea circulatiei prin asemenea zone nu este posibila, din considerente urbanistice, se arata in actul normativ, se vor pastra distantele stabilite prin studii de impact intre aceste trasee si obiectivele protejate, luandu-se in considerare emisiile de poluanti chimici si pulberi, de zgomot si vibratii. In alegerea amplasamentelor statiilor se vor lua in calcul si posibilitatile batranilor, copiilor, bolnavilor cu maladii cronice si persoanelor cu handicap de a parcurge pe jos distanta de la locuinta lor la statie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.