Agitatie mare ieri, la Palatul Parlamentului. Mai multi alesi decat vezi in zilele de lucru obisnuite s-au strans laolalta pentru a lua parte la un eveniment inedit in istoria Romaniei: deciderea suspendarii presedintelui Traian Basescu. Inca de la o
Agitatie mare ieri, la Palatul Parlamentului. Mai multi alesi decat vezi in zilele de lucru obisnuite s-au strans laolalta pentru a lua parte la un eveniment inedit in istoria Romaniei: deciderea suspendarii presedintelui Traian Basescu. Inca de la ora 9.00, locul era un adevarat furnicar. Dupa primele doua ore de la debutul dezbaterilor, politicenii dadeau deja semne de plictiseala, astfel ca, unul cate unul, incepeau sa se foieasca, iesind si intrand in Sala Plenului, mergand sa-si ia ceva de mancare de la barul din apropiere sau facand declaratii jurnalistilor prezenti. Cel mai agitat dintre toti parea a fi al treilea om in stat, Bogdan Olteanu, care-si parasea locul la prezidiu cu diferite "treburi". Am observat si cum pot functiona relatiile interumane, dincolo de apartenenta politica: nu oricand iti e dat sa-i vezi pupandu-se pe Victor Ponta (PSD) cu Lavinia Sandru (PIN)!
Parlamentarii toti erau imbracati la patru ace, exceptie facand Varujan Pambuccian, reprezentant la Grupului Parlamentar al Minoritatilor Nationale, care iesea din tipare, intr-o tinuta casual. Incercand sa aflam parerea sa despre intalnirea de ieri, acesta
ne-a declarat ca, "din pacate, colegii nu i-au dat voie sa faca alte declaratii in afara discursului tinut".
Deputatul Dan Iosif (PSD) parea cel mai incantat de intrunire. Acesta a declarat pentru "Cronica romana" ca traieste "o zi superba, se simte si in aer cum pulseaza viata politica, ca un organism viu.". Dan Iosif era de parere ca "din perioada CPUN (1991-1992) n-a mai fost asa un interes in viata politica." Iar in ceea ce priveste absenta lui Traian Basescu de la reuniunea de ieri, Iosif a spus ca "presedintele nu a venit dintr-un orgoliu prostesc, specific mentalitatii sale", adaugand ca il cunoaste pe seful statului din perioada in care era ministrul Transporturilor. "Daca ar fi dialogat cu Parlamentul, nu s-ar fi ajuns la aceste probleme", a subliniat el. Lui Cristian Boureanu, de la PLD, nu-I sta gandul doar la apropiata nunta cu modelul Valentina Pelinel. Despre intalnirea de ieri, Boureanu a spus ca o considera "ipocrita". "Asistam la un teatru al absurdului. Acest demers seamana a lovitura de stat mascata sub aparenta unui proces democratic", a adaugat el. In schimb, reactia lui Traian Basescu de a nu se prezenta o apreciaza drept "normala si curajoasa".
Ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru (PNL), ne-a facut o marturisire interesanta. El a declarat pentru "Cronica romana" ca "a fost mai putin atent la ce se petrecea in Parlament" si ca e "mai preocupat de problemele pe care le are la minister. Cineva trebuie sa si munceasca", a opinat el. Pacuraru crede ca "lipsa lui Basescu de la Parlament a fost doar o strategie proprie, desi ar fi fost mai bine sa fie aici. Toata povestea asta e un joc de imagine."


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.