Politistii au gasit o metoda eficienta de a le veni de hac bandelor de infractori care actioneaza pe teritoriul Italiei. Politisti sub acoperire pleaca in Italia ca romani care vor un trai mai bun, se infiltreaza si colecteaza informatii, apoi cu aj
Politistii au gasit o metoda eficienta de a le veni de hac bandelor de infractori care actioneaza pe teritoriul Italiei. Politisti sub acoperire pleaca in Italia ca romani care vor un trai mai bun, se infiltreaza si colecteaza informatii, apoi cu ajutorul carabinierilor decapiteaza retelele de trafic de carne vie, proxenetism sau falsificatori de carduri.

Operatiunea ITARO 2 presupune colaborarea intre fortele de politie din Romania si Italia pentru stoparea fenomenului infractional si a migratiei ilegale, cauzata de sutele de mii de romani din aceasta tara. Modul de operare s-a schimbat. Romani plecati la munca sau la furat in Italia vor trebui sa ia masuri suplimentare cu cine sa vorbeasca, cand si unde sa vorbeasca, deoarece pot deveni informatori fara voie. Politisti romani pleaca in Italia sub acoperire si se infiltreaza in comunitatile de romani, incercand sa descopere grupuri infractionale, metodele de actiune, dupa care urmeaza „recolta“. Asa s-a petrecut in cadrul ultimei operatiuni comune a polistilor romani si italieni. Doi oameni ai legii s-au transformat in „ca rtite“ si vreme de aproape doua luni, in intervalul 13 februarie - 5 aprilie, au lucrat sub acoperire in Torino, Bologna, Perugia, Padova si Verona.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.