Schimbarile de la nivelul Ministerului Educatiei au ca efect, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, si schimbari la nivelul inspectoratelor scolare. Potrivit algoritmului politic, in vizor sunt 16 inspectori scolari generali, membri ai Partidului D
Schimbarile de la nivelul Ministerului Educatiei au ca efect, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, si schimbari la nivelul inspectoratelor scolare. Potrivit algoritmului politic, in vizor sunt 16 inspectori scolari generali, membri ai Partidului Democrat, carora li se pregateste, chiar daca legea nu permite, descaunarea din functiile administrative.

In jurul cabinetului noului ministru al educatiei, liberalul Cristian Adomnitei, este o tacere totala in privinta curatarii inspectoratelor scolare de membrii PD. Cu toate acestea, chiar din surse autorizate ale PNL avem informatii ca se va actiona imediat pentru „detronarea“ a 16 inspectori generali, cunoscuti ca membri ai PD, chiar daca legea nu permite, atata timp cat aceste functii au fost ocupate prin concurs si actualii inspectori scolari au semnat contracte manageriale pentru patru ani. „Da, asa este, dar schema este foarte simpla. De la minister, prin ordin al ministrului, se va forma o comisie de evaluare prin care se vor controla la sange documentele si activitatile desfasurate de catre aparatul administrativ al institutiei. Astfel, se vor intocmi raporturi nefavorabile, se v or face presiuni si, in scurt timp, inspectorul vizat isi va da demisia“, ne-a declarat un lider PNL Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.