De 8 luni Elvira Arellano s-a refugiat intr-o biserica din Chicago. Ea este cetatean mexican si urmeaza sa fie deportata, in ciuda faptului ca fiul ei de 8 ani este cetatean american. De o saptamana, Arellano a inceput o greva a foamei ce va dura 25
De 8 luni Elvira Arellano s-a refugiat intr-o biserica din Chicago. Ea este cetatean mexican si urmeaza sa fie deportata, in ciuda faptului ca fiul ei de 8 ani este cetatean american. De o saptamana, Arellano a inceput o greva a foamei ce va dura 25 de zile pentru a se alatura sustinatorilor marsului pentru reforma legii imigratiei ce va avea loc pe 1 mai.
Exista cel putin 3.1 milioane de copii in situatia lui Saulito Arellano, care isi pot vedea unul sau ambii parinti deportati in orice clipa, conform unui raport intocmit in 2006 de catre Pew Hispanic Center. Clerul este gata sa ajute ca si in cazul Elvirei Arellano. Fiecare biserica poate gazdui cel putin o familie amenintata cu deportarea. "Suntem pentru unitatea familiei", a spus reverendul Walter Coleman de la biserica metodista unita Adalberto, care tine si el greva foamei alaturi de Arellano. Acesta e de parere ca este imoral ca guvernul sa ii trateze pe imigrantii ilegali ca pe criminali, cand economia tarii depinde de ei, iar politicile economice SUA incurajaza instabilitatea economica in tarile de unde provin acestia.
Intrebata ce va face mai departe, Arellano raspunde: "Nu stiu. Nu am avut vreun plan cand am cerut azil bisericii. Prin postul, credinta si lupta mea aici in biserica sper ca situatia noastra va fi rezolvata, astfel incat sa fim in legalitate".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.