Cu 322 de voturi pentru, cu 108 impotriva si 10 abtineri, ieri, presedintele Traian Basescu a fost suspendat. Reamintim ca cererea de suspendare a fost depusa de parlamentarii PSD. Senatul si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna au luat ace
Cu 322 de voturi pentru, cu 108 impotriva si 10 abtineri, ieri, presedintele Traian Basescu a fost suspendat. Reamintim ca cererea de suspendare a fost depusa de parlamentarii PSD. Senatul si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna au luat aceasta decizie dupa ce Curtea Constitutionala a dat un aviz consultativ negativ la propunerea de suspendare a sefului statului.
Imediat dupa anuntarea rezultatelor, s-a auzit ca presedintele va merge in Piata Universitatii, acolo unde inca de pe la ora 11.00, cateva zeci de persoane s-au adunat pentru a-l sustine. In jurul orei 16.00, in piata aparusera peste 50 de jandarmi, mai multe echipaje de politie, gata sa intervina daca va fi cazul. La aceeasi ora, numarul simpatizantilor depasea 250 de personae. Cu totii considerau ca seful statului nu trebuie sa demisioneze."Nu demisia, asta este tara ta!", "Basescu nu ceda. Asta este tara ta!", "Veniti cu noi!" - iata doar cateva dintre scandari.
Inainte cu o zi de dezbaterea din Parlament, presedintele afirmase ca imediat dupa rezultatul votului isi va da demisia. Ieri insa se zvonea ca ar vrea sa demisioneze din postura de presedinte suspendat si pentru aceasta va astepta ca decizia sa fie publicata in Monitorul Oficial, inainte de a-si depune demisia la Curtea Constitutionala.
In momentul in care Curtea primeste si inregistreaza demisia, aceasta intra in vigoare, Imediat dupa vot, pe holurile Parlamentului, politicienii au comentat la cald consecintele votului.

Din discursurile de la tribuna


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.