Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, cererea de punere in libertate formulata de Ioana Maria Vlas in cadrul recursului formulat impotriva deciziei din 4 aprilie a Tribunalului Bucuresti, de mentinere a sa in stare de arest.
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, cererea de punere in libertate formulata de Ioana Maria Vlas in cadrul recursului formulat impotriva deciziei din 4 aprilie a Tribunalului Bucuresti, de mentinere a sa in stare de arest.
"Justitia romana trebuie sa aiba o practica unitara. Dan Costache Patriciu a fost pus in libertate de tribunal in 2005", a spus Ioana Maria Vlas, care a acuzat justitia ca o judeca "cu o alta masura". Ea a facut comparatie cu omul de afaceri Dinu Patriciu, care este acuzat tot de infractiuni economice si este cercetat, totusi, in stare de libertate.
"Este adevarat ca in cazul de fata infractiunea e grava si prejudiciul este mare, dar in alte cauze avand ca obiect infractiuni precum atac la economia nationala sau spionaj nu mai exista niciun inculpat in arest", a mai spus Vlas, facand referire la cei patru inculpati din dosarul privatizarilor strategice. Ioana Maria Vlas a explicat instantei Curtii de Apel Bucuresti ca a trecut orice termen rezonabil de mentinere in arest si chiar de judecata. Ea a aratat, de asemenea, ca nu este pericol public si a cerut sa fie pusa in libertate. Vlas a mai declarat in fata judecatorilor ca nu s-a sustras niciodata anchetei penale si a explicat de ce a intarziat sa revina in tara.
"Am venit in Romania nesilita de nimeni, pentru a se afla adevarul in legatura cu FNI si FNA. Nu m-am intors mai devreme, deoarece am asteptat conditii mai bune. Dar m-am inselat", a spus Vlas.
Ea a mai explicat judecatorilor ca nu este pericol public si ca lasarea ei in libertate nu ar tulbura opinia publica, asa cum a sustinut procurorul.
"Patru ani de zile am cerut sa stau in arest, tocmai ca sa se convinga publicul ca nu eu le-am furat banii", a mai spus Vlas.
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins in 4 aprilie cererea de revocare a mandatului de arestare emis pe numele Ioanei Maria Vlas in dosarul Fondului National de Acumulare (FNA) si au amanat pentru data de 2 mai judecarea pe fond a dosarului.
Reamintim ca instanta Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, in 15 decembrie 2006, ca dosarul FNA sa fie retrimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.