Dupa ce a facut nenumarate greseli si desi este, pe langa director general, si presedinte al CA al TVR, Tudor Giurgiu nu isi asuma nici acum situatia financiara grava din institutia sa. Acum incearca sa arunce intreaga vina pe colegii sai din CA.
Dupa ce a facut nenumarate greseli si desi este, pe langa director general, si presedinte al CA al TVR, Tudor Giurgiu nu isi asuma nici acum situatia financiara grava din institutia sa. Acum incearca sa arunce intreaga vina pe colegii sai din CA.

Presedintele-director general al TVR, Tudor Giurgiu, a depus, ieri, la Comisia de cultura de la Senat, un raspuns in care afirma ca deciziile referitoare la finantarile, bugetele si investitiile televiziunii publice au fost facute cu acordul Consiliului de Administratie, iar acum acesta „se dezice de propriile hotarari“ si afirma ca nu a condus singur televiziunea. Deputatul Petre Strachinaru a afirmat, in sedinta de ieri a Comisiei de cultura, ca membrii Consiliului de Administratie al SRTv sunt responsabili pentru situatia financiara a Televiziunii Romane in aceeasi masura ca presedintele-director general Tudor Giurgiu.

Tudor Giurgiu spune ca a aflat marti, prin intermediul unui cotidian central, de sesizarea facuta de opt dintre membrii CA al TVR privind faptul ca nu au fost la curent cu situatia financiara grava a televiziunii publice. Cei care au inaintat demersul sunt Nicu Alifantis, Tudor Barbu, Ioana Bantoiu, Sorin Burtea, Anne Rose Marie Juganaru, Radu Toader, Mirela Tanasescu si George Pruteanu. La inceputul acestei saptamani, acestia au trimis o scrisoare comisiilor de cultura din Parlament cu informatii in legatura cu retragerea sprijinului pentru Tudor Giurgiu. Potrivit presedintelui comisiei din Camera Deputatilor, Catalin Micula, membrii CA spun „ca nu au fost informati la timp in legatura cu situatia economico-financiara a institutiei si ca, in acest context, mai sunt bani doar pentru plata salariilor si a achizitiilor si contractelor restante“. Micula a mai spus, marti, ca cei opt membri ai CA al TVR, care au adresat scrisoarea, isi exprima disponibilitatea de a veni la comisii si de a prezenta detalii. Urmeaza ca parlamentarii din comisie sa stabileasca data la care membrii CA vor fi audiati.

Spusele directorului general contrazic sesizarea CA


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin