Comisia Europeana a amendat producatorii de bere Heineken, Grolsch si Bavaria cu o suma totala de 273 de milioane de euro, pentru fixarea preturilor pe piata olandeza, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Heineken urmeaza sa plateasca cea mai mar
Comisia Europeana a amendat producatorii de bere Heineken, Grolsch si Bavaria cu o suma totala de 273 de milioane de euro, pentru fixarea preturilor pe piata olandeza, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Heineken urmeaza sa plateasca cea mai mare suma, de 219,3 milioane de euro, Grolsch 31,7 milioane de euro, iar Bavaria 22,9 milioane de euro. Grupul InBev, cel mai mare producator de bere la nivel mondial, in functie de volum, nu a fost amendat, intrucat a furnizat Comisiei "informatii decisive" referitoare la cartel. Comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes, a declarat ca este inacceptabil ca producatori majori de bere sa se alieze pentru fixarea preturilor si impartirea pietei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.