Deficitul de cont curent a crescut cu 166% in primele doua luni ale anului fata de perioada similara din 2006, pana la 2,049 miliarde de euro, pe fondul unei deteriorari puternice a balantei comerciale, informeaza BNR. Analistii economici se astepta
Deficitul de cont curent a crescut cu 166% in primele doua luni ale anului fata de perioada similara din 2006, pana la 2,049 miliarde de euro, pe fondul unei deteriorari puternice a balantei comerciale, informeaza BNR. Analistii economici se asteptau la o asemenea crestere si sunt de parere ca deficitul de cont curent va ajunge la 12% in acest an, alimentat de mai multi factori, cum ar fi creditul neguvernamental, care va continua sa creasca.

Daianu: E posibila o depreciere puternica a leului
„Cauzele se regasesc in cresterea continua a creditului neguvernamental, in aprecierea considerabila a leului si o serie de efecte datorate aderarii la UE“, ne-a declarat Daniel Daianu, fost ministru al finantelor. Potrivit acestuia, piata va cunoaste o presiune pe deprecierea leului. Chiar si asa, sistemul nostru financiar-bancar poate rezista la un soc de depreciere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.