Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, este sigur ca legea privind Agentia Nationala de Integritate va fi adoptata in cel mult doua saptamani. El a precizat ca isi doreste adoptarea acestui proiect intr-o forma cat mai apropiata de cea a Guvernului. Mi
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, este sigur ca legea privind Agentia Nationala de Integritate va fi adoptata in cel mult doua saptamani. El a precizat ca isi doreste adoptarea acestui proiect intr-o forma cat mai apropiata de cea a Guvernului. Ministrul Justitiei a facut aceste declaratii dupa ce a fost audiat de comisia pentru afaceri europene a Parlamentului, in legatura cu mandatul pe care il va prezenta la reuniunea ministrilor de Interne si Justitie din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc intre 19 si 20 aprilie, in Luxemburg, potrivit editiei electronice a postului Antena 3. Ministrul Justitiei a mai precizat ca vrea sa continue doar lucrurile pozitive, din punctul sau de vedere, pe care le-a facut Monica Macovei. El a dat si un exemplu in acest sens: saptamana trecuta la Senat a reusit sa convinga plenul sa nu respinga Ordonanta DIICOT, ci sa o trimita la comisii pentru a fi discutata punct cu punct.
In sprijinul acestor afirmatii vine si decizia Comisiei juridice care a decis sa ii invite saptamana viitoare pe colegii din Comisia pentru drepturile omului pentru a da votul final pe raportul asupra Legii privind Agentia Nationala de Integritate. Presedintele Comisiei, Peter Eckstein Kovacs, a solicitat stuff-ului tehnic sa redacteze o adresa prin care senatorii din Comisia pentru drepturile omului sa fie informati ca sedinta comuna a celor doua comisii va avea loc miercurea viitoare, la ora 10,00. Cel care a ridicat problema reluarii dezbaterilor asupra Legii ANI a fost senatorul PSD Doru Ioan Taracila, care a spus ca are mandat de la partid sa solicite finalizarea raportului cat mai curand. Senatorii din Comisia juridica au finalizat discutiile asupra proiectului in urma cu patru saptamani, insa de atunci cele doua comisii sesizate pe fond nu s-au intalnit in sedinta comuna pentru a da votul final pe raport.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.