Un grup parlamentar vrea ca procurorii sa faca acte de urmarire penala doar pana la ora 20.00 Un grup de 14 parlamentari PRM a cerut modificarea Legii privind organizarea judiciara. Una din modificarile propuse se refera la programul de lucru al

Un grup parlamentar vrea ca procurorii sa faca acte de urmarire penala doar pana la ora 20.00

Un grup de 14 parlamentari PRM a cerut modificarea Legii privind organizarea judiciara. Una din modificarile propuse se refera la programul de lucru al procurorilor. In opinia parlamentarilor, acestia ar trebui sa efectueze anchetele si actele de urmarire penala doar intre orele 08.00 - 20.00.

Parlamentarii in cauza nu au luat in calcul nici macar faptul ca infractiunile constatate in flagrant nu pot fi programate „la secunda".

Proiectul privind modificarea Legii de organizare judiciara este, in acest moment, trimis pentru avizare la Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari din Senat. Potrivit expunerii de motive, acest orar strict al anchetatorilor "se impune ca, din comportamentul procurorilor, sa dispara resentimentele din perioada stalinista si socialista, cand anchetele se faceau noaptea, cu lumina reflectoarelor indreptata asupra celor anchetati". Consiliul Superior al Magistraturii a dat, in urma cu o saptamana, aviz negativ acestei modificari si a motivat ca textul propus vine in contradictie cu prevederile Codului de procedura penala. „Or, daca am accepta textul propus, ar insemna ca, dupa orele 20.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.