De Paste, este foarte posibil sa nu avem carne pe masa, deoarece Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara nu a eliberat nici o autorizatie pentru transportul animalelor sau al produselor animaliere. In consecinta, produsele nu pot fi tranzitate dint
De Paste, este foarte posibil sa nu avem carne pe masa, deoarece Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara nu a eliberat nici o autorizatie pentru transportul animalelor sau al produselor animaliere. In consecinta, produsele nu pot fi tranzitate dintr-un judet in altul.

De Paste, este foarte posibil sa nu avem carne pe masa, deoarece firmele sau persoanele fizice nu au mai putut obtine autorizatii pentru mijloacele de transport a animalelor si produselor de origine animala de la finele anului trecut. Aceasta intrucat Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) nu a emis un act normativ care sa reglementeze acest sector dupa abrogarea prevederilor anterioare, in luna decembrie 2006.

„Impactul social va fi foarte puternic, deoarece camioanele nu vor mai putea sa duca animalele la abator si, implicit, pe piata nu se va mai gasi carne”, ne-a declarat Mihai Dumitriu, presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de ovine din Romania (PACERO). „Nu inteleg cine i-a impiedicat pe cei de la A NSVSA sa emita un act normativ prin care sa autorizeze masinile care transporta animale. Asta e, la ANSVSA, competenta lasa de dorit”, a adaugat presedintele PACERO.

ANSVSA recunoaste 'vidul legislativ>>
ANSVSA a abrogat, printr-un ordin intrat in vigoare pe 29 decembrie 2006, prevederile care reglementau autorizarea mijloacelor de transport a animalelor si produselor de origine animala (Ordinul 139/2004), fara sa emita un nou act normativ.

Astfel, persoanele fizice sau firmele care au dorit sa obtina autorizare pentru mijloace de transport in domeniul animal dupa data de 29 decembrie nu au mai putut face acest lucru.

Un proiect de ordin in acest sens a fost publicat pe site-ul ANSVSA, pentru dezbatere publica, abia la finele lunii februarie a.c.

„Vechiul ordin trebuia abrogat pentru ca reluam o serie de prevederi, asa cum este normal, pentru ca ele sa corespunda legislatiei europene. Dupa aceea am avut de urmat o procedura legala. Asa a fost procedura de urmat. Am postat noua forma pe site si am luat in considerare observatiile primite, iar prevederea va fi publicata in Monitorul Oficial din clipa-n clipa“, a declarat Constantin Trifu, director in cadrul ANSVSA, citat de Mediafax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.