ING Romania a obtinut, la finalul anului trecut, un profit brut de 35 milioane de lei (10,3 milioane de euro), in scadere cu 48,8% fata de rezultatul lui 2005. Situatia este rezultatul investitiilor bancii in dezvoltarea retelei de retail si pentru c

ING Romania a obtinut, la finalul anului trecut, un profit brut de 35 milioane de lei (10,3 milioane de euro), in scadere cu 48,8% fata de rezultatul lui 2005. Situatia este rezultatul investitiilor bancii in dezvoltarea retelei de retail si pentru clientii corporate, au anuntat ieri oficialii bancii. Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, a afirmat, ieri, ca si-a asumat o scadere a profiturilor pe termen scurt. „Ne-am concentrat pe dezvoltarea retelei de sucursale bancare pentru companii, dar, mai ales, pe dezvoltarea retelei de retail banking si a ofertei de produse pentru populatie", a adaugat Negritoiu. Totodata, pentru anul curent nu este exclusa o scadere „asumata" a profitului, avand in vedere investitiile pentru dezvoltare programate. In acelasi context, directorul general al ING Bank Romania si-a manifestat nedumerirea asupra faptului ca dezvoltarea agresiva a retelei teritoriale a bancilor autohtone nu se reflecta in scaderea profitabilitatii.

ING Romania se supune regulilor din Olanda

Activele totale ale ING Romania au crescut pana la 7.225 milioane de lei (majorare de 6,5%), in timp ce veniturile totale au urcat cu 15%. Pentru 2007, ING Romania si-a propus dublarea veniturilor obtinute din serviciile oferite populatiei si firmelor mici, odata cu extinderea retelei, a declarat Albert Roggemans, CEO Retail ING. In 2006, aproximativ 14% din veniturile ING Romania au provenit din segmentul de retail. In 2006, portofoliul de total de credite al ING Bank Romania a crescut cu 38%, in timp ce creditele de retail aproape s-au dublat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.