La rejudecarea Dosarului „FNI“, 12 persoane au fost condamnate, ieri, la pedepse insumand 60 de ani de inchisoare. Sentinta initiala, din 13 octombrie 2005, atacata la Curtea de Apel Bucuresti, stabilea 100 de ani de detentie. Ioana Mari
La rejudecarea Dosarului „FNI“, 12 persoane au fost condamnate, ieri, la pedepse insumand 60 de ani de inchisoare. Sentinta initiala, din 13 octombrie 2005, atacata la Curtea de Apel Bucuresti, stabilea 100 de ani de detentie. Ioana Maria Vlas a primit 13 ani de inchisoare.

Dupa sapte ani de la prabusirea Fondului National de Investitii si dupa tot atåta timp de anchete si procese, instanta Tribunalului Bucuresti a pronuntat, ieri, sentinte de condamnare la inchisoare fata de 12 persoane vinovate de inselarea investitorilor FNI. Pentru cel de-al treisprezecelea inculpat, Camenco Petrovici, fostul presedinte al CEC, a incetat procesul dupa ce acesta a decedat. Pedepsele date ieri sunt mai mici decåt cele initiale, stabilite pe 13 octombrie 2005 si anulate prin decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Fostul presedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a fost condamnat, ieri, in Dosarul FNI, la 13 ani de inchisoare, desi initial primise o pedeapsa de 20 de ani. Fostul director al Grupului de firme Gelsor, Nicolae Popa, a primit, ieri, 1 5 ani de inchisoare, fata de 20, la cat fusese condamnat pe 13 octombrie 2005. El a fost judecat in lipsa, fiind urmarit international de la sfarsitul anului 2000 si avand emis pe numele sau un mandat de arestare.

32 de ani, pentru alti zece inculpati
Ceilalti zece inculpati au primit, ieri, pedepse insumand 32 de ani de inchisoare. Marian Petrescu, si el fost presedinte al SOV Invest, a primit pedeapsa de opt ani de inchisoare pentru inselaciune, plus doua luni pentru fals in inscrisuri. Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest a primit cinci ani de detentie pentru fals in inscrisuri.
Instanta i-a mai condamnat la cate sase ani de detentie pe Marius Andrei, fost cenzor extern independent al SOV Invest pe Gavril Batran si pe Ioan Dita, fosti membri ai Consiliului de Administratie al societatii. Stefan Boboc, fost presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru neglijenta in serviciu, iar Cecilia Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pietei si intermediere financiara din cadrul CNVM, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru aceeasi fapta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.