Schimburile cu actiuni Astra Ploiesti s-au ridicat la 31 milioane de lei, la un volum de 243,37 milioane de titluri rulate Prima sedinta de tranzactionare a saptamanii s-a remarcat printr-un rulaj de invidiat: valoarea totala a schimburilor s-a

Schimburile cu actiuni Astra Ploiesti s-au ridicat la 31 milioane de lei, la un volum de 243,37 milioane de titluri rulate

Prima sedinta de tranzactionare a saptamanii s-a remarcat printr-un rulaj de invidiat: valoarea totala a schimburilor s-a ridicat la 126,34 milioane de lei (37,5 milioane de euro).

Tranzactiile speciale cu actiuni ale celor cinci SIF-uri (societati de investitii financiare) si cu actiuni ale BRD Groupe Societe Generale (BRD), dar si tranzactii semnifcative pe piata necotatelor au facut ca rulajul obtinut, ieri, sa conduca detasat in topul valorilor zilnice din acest an.

In schimb, indicii au avut parte de variatii modeste. Cele mai lichide actiuni au pierdut, in medie, 0,14% fata de sedinta anterioara, in timp ce indicele BET - Compozit s-a apreciat cu 0,03%. Indicele care reflecta evolutia sectorului societatilor de investitii, BET-FI, s-a apreciat cu un punct procentual.

Lichiditate de 72 milioane de lei cu actiunile SIF

Cu actiunile SIF au fost perfectate, ieri, tranzactii in valoare de 72,12 milioane de lei. Cea mai tranzactionata societate de investitii a fost SIF Moldova (SIF 2), cu 4,3 milioane de lei pe piata Regular.

Ultimul pret de tranzactionare pentru titlurile SIF 2 a fost de 2,6400 lei/actiune, in crestere cu 2,33% fata de sesiunea de vineri. La cursul de 2,6000 lei/actiune a fost perfectata o tranzactie Deal cu 3,72 milioane de titluri SIF 2.

Cel mai mare volum al tranzactiilor speciale, de 5,82 milioane de actiuni, a fost inregistrat de SIF Muntenia (SIF 4).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.