Presa de la Ankara a publicat o transcriere a unei convorbiri dintre un traficant de vize turc si un presupus diplomat de la Ambasada Romaniei din Turcia, prin care se sustin acuzatii de coruptie si trafic. Politia turca a deconspirat o retea care f
Presa de la Ankara a publicat o transcriere a unei convorbiri dintre un traficant de vize turc si un presupus diplomat de la Ambasada Romaniei din Turcia, prin care se sustin acuzatii de coruptie si trafic. Politia turca a deconspirat o retea care facea rost de vize, de la mai multe ambasade, pentru imigranti, inclusiv membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan sau ai unor organizatii islamiste. Documentele de calatorie se eliberau pe baza unor acte false, in schimbul unor sume intre 5.000 si 10.000 de euro. Politia are in vizor 21 de suspecti. Potrivit cotidianului Hurriyet, unul dintre suspecti pune la cale obtinerea unei vize, adresandu-se unei femei-diplomat de la Ambasada Romaniei: „Ce faci, draga mea? (...)Hai s-o rezolvam“. Ambasada a negat implicarea vreunui diplomat in acest scandal.

Presa de la Ankara a publicat o transcriere a unei convorbiri dintre un traficant si un presupus diplomat al Ambasadei Romåniei din Turcia, prin care se probeaza un act de coruptie ce consta in eliberarea de documente de calatorie. Politia turca a deconspirat o retea care facea rost de vize, de la mai multe ambasade, p entru imigranti, inclusiv presupus teroristi, in schimbul unor sume de bani. Ministerul de Externe neaga implicarea vreunui diplomat romån.

Un grup de crima organizata din Turcia a pus la cale un sistem de obtinere ilegala a documentelor de calatorie prin care au ajuns in Europa membri ai Partidului Muncitoresc din Kurdistan si ai altor organizatii teroriste islamiste.
Politia de la Ankara a inceput ancheta anul trecut, a arestat temporar 21 de suspecti si a folosit tehnica de interceptare. S-a stabilit ca suspectii cereau intre 5.000 si 10.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.