Fostul deputat Gabriel Bivolaru a solicitat, ieri, instantei Tribunalului Bucuresti, cea care judeca dosarul in care acesta este acuzat de fals si inselaciune, sa constate ca faptele pentru care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare erau prescr
Fostul deputat Gabriel Bivolaru a solicitat, ieri, instantei Tribunalului Bucuresti, cea care judeca dosarul in care acesta este acuzat de fals si inselaciune, sa constate ca faptele pentru care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare erau prescrise in momentul emiterii mandatului de arestare pe numele lui si ca singura pedeapsa de executat ar fi cea de doi ani, pentru fals. Aparatorul lui Bivolaru a sustinut in fata magistratilor ca pentru toate celelalte infractiuni a intervenit prescriptia si a solicitat instantei sa inlature din mandatele de executare toate pedepsele, in afara celei date in anul 1998, pentru fals si inselaciune. De asemenea, avocatul lui Bivolaru a pus la indoiala legalitatea sporului de pedeapsa acordat si a precizat ca singura pedeapsa executabila ramane cea de fals. (V.R.)
Bebelus aruncat la gunoi
Cadavrul unui nou-nascut a fost descoperit de un boschetar intr-o ghena de gunoi din zona comerciala a cartierului Micro 17 din Galati. Potrivit IPJ Galati, lucratorii Politiei Municipale au fost alertati de un boschetar, care a declarat ca a gasit intr-o sacosa de plastic trupul unui copil. Cadavrul micutului a fost transportat la Medicina Legala, dar, din cauza starii avansate de putrefactie, medicii legisti nu au putut stabili cauza mortii. Totusi, au fost recoltate probe pentru efectuarea unor analize mai complexe si trimise la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici". In acelasi timp, o echipa de la Serviciul de Investigatii Criminale face cercetari pentru a stabili imprejurarile in care trupul bebelusului a ajuns in container. Anchetatorii vor astepta si rezultatele analizelor, pentru a vedea daca micutul era sau nu in viata cand a fost abandonat in container. (G.T.)
Ex-director de banca, audiat
Fostul director si presedinte al Comitetului de credite de la Banca Romaneasca - Sucursala Baneasa, Nicolae Patrichi, pus sub invinuire in dosarul privind cea mai mare frauda din sistemul bancar, evaluata la aproximativ 2700 de miliarde de lei, a fost audiat ieri de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA). Alaturi de Patrichi, in aceasta cauza au mai fost pusi sub acuzare Mihaela Baietii, contabil sef, Mihalea Protopopescu, membru in Comitetul de credite si Madalin Lupu, ofiter de credite. Nicolae Patrichi este acuzat de acordare de credite cu incalcarea legii, asociere in vederea comiterii de infractiuni si spalare de bani. Anchetatorii sustin ca faptele au fost comise in calitate de director al bancii si presedinte al Comitetului director, impreuna cu alte persoane cu functii de decizie din Banca Romaneasca. (Mediafax)
Politist mort in accident
Cinci persoane au murit si una a fost ranita, ieri, dupa ce masina condusa de un politist care plecase de la sediul IPJ Salaj a intrat pe contrasens si a lovit in plin o autobasculanta. Agentul sef principal Ioan Turcas, ajutorul sefului Postului de Politie Valcau, se intorcea de la sediul IPJ Salaj si se indrepta spre casa, la volanul unei Dacii Logan. Accidentul a avut loc in jurul orelor 12.15, intre localitatile Hereclean si Varsold, cand, din cauza vitezei prea mari, la intrarea intr-o curba la dreapta, politistul a pierdut controlul asupra directiei, a intrat pe contrasens si a lovit o autobasculanta, condusa regulamentar de Gheorghe V., din Simleul Silvaniei. In urma impactului, politistul si patru pasageri aflati in autoturismul condus de acesta, care nu au fost inca identificati, au murit. O alta persoana a suferit rani usoare. (B.C.G.)
Ciupercescu acuza SRI
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au analizat ieri apelul formulat de Dragos Ciupercescu, autorul atacului cu grenada de la Jean Monnet, din noiembrie 2002, urmand sa se pronunte peste o saptamana. Avocatul acestuia a solicitat aprobarea de catre instanta a unei expertize care sa demonstreze ca un om de talia clientului sau nu putea sa savarseasca o asemenea fapta, insa cererea a fost respinsa. Tot ieri, aparatorul "grenadierului" de la Jean Monnet a solicitat achitarea lui Ciupercescu, motivand ca acesta nu se afla in apropierea liceului la momentul producerii atacului, fapt confirmat, in opinia avocatului, de lista telefoanelor date de clientul sau in orele de dupa incident. Ciupercescu a declarat ca este nevinovat, afirmand ca inca de la inceputul anchetei a fost in permanenta amenintat, agresat si presat de SRI sa se declare vinovat, promitandu-i-se ca, in acest caz, va sta patru ani la inchisoare, dupa care va fi eliberat. (V.R.)
Romani arestati in Italia
Mai multi proxeneti, printre care si imigranti romani, care faceau parte dintr-o retea de traficanti de carne vie ce exploata adolescente din Romania, majoritatea minore, au fost arestati la Bologna (Italia). Ancheta a fost declansata in luna ianuarie a acestui an, iar probele stranse in acest interval au facut posibila acuzarea mai multor persoane pentru proxenetism, asociere in vederea comiterii de infractiuni si sechestrare. Primul dintre arestati este un albanez in varsta de 27 de ani, aflat ilegal in Italia, care conducea reteaua impreuna cu o romanca in varsta de 21 de ani, precum si cu fratele acesteia - arestat sub acuzatii legate de traficul de droguri si principal suspect in cazul unei crime comise in 2002, la Bologna. In arest au ajuns si alti trei romani - Gheorghe P., de 31 de ani, Mariana C., de 25 de ani, si Daniel P., in varsta de 33 de ani. (G.T.)
Traficanti prinsi in Grozavesti
Politistii au prins, in campusul studentesc Grozavesti, cinci tineri, intre care doi cetateni macedoneni, care vindeau stupefiante unor consumatori pe care ii contactau prin intermediul Internetului. Lucica D., Elena T. si Daniel C., precum si macedonenii Goran D. si Gjorgi M. au fost retinuti in timp ce vindeau hasis si ecstasy. Anchetatorii au stabilit ca Gjorgi M. primea drogurile din afara tarii si i le plasa lui Goran D. Acesta apela la ceilalti trei tineri, care gaseau cumparatori prin intermediul Internetului, drogurile fiind vandute cu 450.000 de lei, un comprimat de ecstasy, si cu 500.000 de lei, gramul de hasis. Politistii au gasit 972 de grame de cannabis, 456 de comprimate de ecstasy cu logo-ul "Mitsubishi", 3,2 grame de hasis si sapte milioane de lei, bani proveniti din vanzarea drogurilor. Elena T., Daniel C., Goran D. si Gjorgi M. au fost arestati, iar Lucica D. va fi cercetata in libertate. (B.C.G.)
Dosar nou pentru Crisan jr.
Fostul patron al Urex Rovinari, omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan jr., aflat in arest pentru inselaciune, este cercetat si intr-un dosar la Constanta, fiind acuzat ca ar fi indus in eroare o firma constanteana de la care ar fi incasat 14 miliarde de lei. Politistii au stabilit ca, in perioada decembrie 2003 - februarie 2004, Alexandru Crisan, in varsta de 43 de ani, in calitate de administrator si comisionar al SC Urex Rovinari SA, ar fi inselat firma constanteana, SC Pann Eurodentis SRL, cu ocazia incheierii si derularii a doua contracte de vanzare - cumparare de deseuri metalice. In acest mod, Crisan, cunoscut sub numele de "Escrocul din Carpati", a incasat in avans suma de 14 miliarde de lei, fara a vira banii in contul societatii Urex Rovinari si fara a efectua plati in favoarea acesteia. Politistii sustin ca el ar fi folosit suma primita pentru a favoriza alte firme in care avea interese directe. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.