Peste 76.000 de proceduri judiciare sunt in prezent suspendate in Bulgaria, a declarat ieri procurorul general adjunct Valeri Parvanov, confirmand ca reprosurile Comisiei Europene sunt justificate. "Problema majora sunt anchetele si procesele suspend
Peste 76.000 de proceduri judiciare sunt in prezent suspendate in Bulgaria, a declarat ieri procurorul general adjunct Valeri Parvanov, confirmand ca reprosurile Comisiei Europene sunt justificate. "Problema majora sunt anchetele si procesele suspendate si neterminate, care erau in numar de 762.809 la 1 ianuarie", a recunoscut el. Magistratul a precizat ca se bazeaza pe analiza starii sistemului judiciar bulgar, lansata in urma criticilor Comisiei Europene la adresa ineficientei acestuia. In 2006, autoritatile judiciare au fost nevoite sa claseze 10.720 proceduri judiciare din cauza prescrierii termenelor legale, iar numarul lor risca sa creasca si mai mult in 2007, a declarat el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.