Cu doi ministri aproape dati afara din Guvern, PD s-a hotaråt sa faca o miscare ceva mai curajoasa

Emil Boc a declarat ieri ca formatiunea pe care o conduce isi rezerva dreptul sa-i retraga sprijinul politic premierului Tariceanu i
Cu doi ministri aproape dati afara din Guvern, PD s-a hotaråt sa faca o miscare ceva mai curajoasa

Emil Boc a declarat ieri ca formatiunea pe care o conduce isi rezerva dreptul sa-i retraga sprijinul politic premierului Tariceanu in cazul in care liderii liberali vor continua atacurile la adresa ministrilor democrati

De altfel, inca de saptamåna trecuta se vehiculau informatii conform carora PD ar fi vrut sa retraga sprijinul premierului pe motiv ca acesta a amånat euroscrutinul. Raspunsul primului-ministru a venit prompt

Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca a avut o discutie transanta cu ministrul Blaga si i-a dat termen påna la finele saptamånii trecute pentru a discuta posibilitatea propriei demisii cu sefii sai

Premierul sustine ca Guvernul trebuie sa functioneze pe principiul solidaritatii, pe care Blaga l-a incalcat atunci cånd nu a semnat Ordonanta pentru amånarea alegerilor pentru PE. Termenul a expirat...

Cu doi ministri aproape dati afara din Guvern, Partidul Demcrat s-a hotaråt sa faca o miscare ceva mai curajoasa. Pr esedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca formatiunea pe care o conduce isi rezerva dreptul sa-i retraga sprijinul politic premierului Tariceanu in cazul in care liderii liberali vor continua atacurile la adresa ministrilor democrati. De altfel, inca de saptamåna trecuta se vehiculau informatii conform carora PD ar fi vrut sa retraga sprijinul premierului pe motiv ca acesta a amånat euroscrutinul.


PD isi rezerva dreptul de a-i retrage sprijinul primului-ministru, a declarat, ieri, liderul PD Emil Boc, precizand ca democratii ar putea recurge la acest gest in anumite conditii, respectiv in cazul in care liberalii vor continua atacurile la adresa ministrilor PD. „L-am avertizat pe primul-ministru inca de saptamana trecuta ca nu are nici o sansa in incercarea de a scoate PD de la guvernare ministru cu ministru. Primul-ministru trebuie sa fie foarte clar si explicit: ori cu PD in integralitate la guvernare, ori fara PD la guvernare si sa oficializeze relatia cu PSD“, a spus Boc, conform Mediafax. Liderul PD a sustinut ca ministrii democrati au sustinerea PD si ca ei sunt solidari cu promisiunile din campania electorala, „nu cu o decizie luata la care nu au participat“. „Premierul conduce Guvernul respectand atributiile ce le revin ministrilor. Deci solidaritatea invocata poate aparea daca esti parte la o decizie, dar nu la una care ti s-a impus“, a precizat Boc. Democratii au mai abordat in sedinta de ieri si alte subiecte.
Astfel, conform unor surse, citate de Mediafax, PD l-ar dori pe Costica Canacheu, drept inlocuitorul lui Mihai Stanisoara, in cadrul Comisiei de aparare de la Camera.

PD va sustine la Cotroceni declansarea de alegeri anticipate
Presedintele PD, Emil Boc, a mai declarat, tot ieri, ca democratii vor sustine la consultarile de la Palatul Cotroceni ca alegerile anticipate reprezinta solutia pentru asigurarea stabilitatii Guvernului si a unei majoritati parlamentare necesare pentru un Executiv. „Pozitia pe care o vom avea la intalnirea de la Cotroceni va fi una constanta si consecventa in ceea ce PD a spus in decursul timpului: alegerile anticipate reprezinta practic singura solutie pentru a iesi din actuala situatie politica si de a conferi stabilitate guvernamentala, o majoritate parlamentara capabila sa sustina un guvern pentru a face fata provocarilor noi in care Romania se afla o data cu aderarea la UE“, a anuntat Emil Boc, dupa sedinta Biroului Politic al PD.
Liderul democrat a aratat ca anticipatele reprezinta singura solutie viabila si explicita care ar limpezi definitiv „apele scenei politice romanesti“. La randul sau, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a apreciat ca anticipatele rezolva criza politica aparuta in urma amanarii alegerilor europene. „Suntem in fata unor dispute politice, fara intrezarirea unor posibilitati de rezolvare a crizei politice. (...) De ce sa continuam in acest fel, putand risca accesarea fondurilor europene, consolidarea Romaniei, dat fiind parcursul foarte bun in primii doi ani de guvernare?“, a adaugat Videanu.
El a mai spus ca, in acest moment, nu numai ca nu exista o majoritate parlamentara care sa sustina Executivul, ci se inregistreaza „o criza in interiorul Guvernului“. „Primul-ministru trebuie sa hotarasca: cu sau fara PD la guvernare“, a mai declarat Videanu.

Aliatii au incercat sa se impace pe terenul lui Tariceanu
Liderii Aliantei s-au reunit, ieri dupa-amiaza, la Palatul Victoria, pentru a discuta relatiile dintre cele doua formatiuni. PD a fost reprezentat de Emil Boc, Vasile Blaga si Adriean Videanu. Din delegatia liberala au facut parte, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, Radu Stroe, Crin Antonescu si Teodor Melescanu.

Tariceanu l-a trimis pe Blaga sa ceara voie de la partid pentru a-si da demisia
Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, va discuta in structurile de conducere a PD oportunitatea demisiei sale din Guvern pentru nesemnarea Ordonantei alegerilor PE, a declarat premierul Tariceanu, precizand ca a avut o discutie pe aceasta tema cu ministrul democrat. „Am convenit cu Blaga sa discute in PD cazul sau. Termenul limita a fost duminica seara. Astazi (luni, n.r.) voi avea o noua discutie in urma careia voi decide. Functia guvernamentala implica responsabilitate. Blaga trebuie sa-si asume consecintele“, a spus Tariceanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.