Cenzorii si administratorii de la bloc vor fi nevoiti sa depuna garantii bancare de miliarde de lei daca vor sa-si pastreze functiile. Reprezentantii asociatiilor de proprietari se tem ca modificarea legislativa va lasa de izbeliste asociatiile, sum
Cenzorii si administratorii de la bloc vor fi nevoiti sa depuna garantii bancare de miliarde de lei daca vor sa-si pastreze functiile. Reprezentantii asociatiilor de proprietari se tem ca modificarea legislativa va lasa de izbeliste asociatiile, suma de garantie fiind imposibil de suportat.

Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori, precum si administratorul asociatiei de proprietari vor trebui sa depuna intr-un cont bancar al asociatiei o garantie cu un cuantum ce nu poate fi mai mic decat media anuala a totalului cheltuielilor lunare ale asociatiei. Noutatea a fost prevazuta in Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, adoptata, in aceasta luna, de Camera Deputatilor. „Este o magarie si o ecrocherie. O lege facuta din birou sau din vila, pentru ca altfel nu se explica o asemenea necunoastere a functionarii unei asociatii de proprietari. Singura consecinta a acestor prevederi va fi aceea ca asociatiile vor ramane fara presedinti, administratori si cenzori. Si atunci asociatiile vor fi nevoite sa incheie contracte cu firmele specializate, pe care nu o sa le mai controleze nimeni. Sa ne a mintim de anul trecut, cand o firma din Bucuresti a delapidat 30 miliarde de lei de la o asociatie“, ne-a declarat Ion Stan, presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova. Cei care sunt indeajuns de bogati incat sa poata depune asemenea garantii trebuie sa stie ca in actul normativ este prevazut ca deponentul nu poate dispune in nici un fel de suma de garantie si nici nu poate incasa dobanda.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.