Absenta, in Romania, a unei burse imobiliare care sa sustina sectorul imobiliar goneste investitorii straini, in timp ce in Bulgaria se intampla exact invers. Potrivit Daianei Voicu, directorul companiei imobiliare Willbrook, piata imobiliara autoht
Absenta, in Romania, a unei burse imobiliare care sa sustina sectorul imobiliar goneste investitorii straini, in timp ce in Bulgaria se intampla exact invers. Potrivit Daianei Voicu, directorul companiei imobiliare Willbrook, piata imobiliara autohtona nu este suficient sustinuta financiar prin burse. In Bulgaria, proiectele imobiliare sunt listate, fenomen care asigura un cadru legislativ mai transparent, dar si unele avantaje financiare investitorilor straini. De exemplu, un investitor care cumpara imobile cu scopul de a le inchiria nu plateste impozit pe profit. Totodata, investitorii din Bulgaria isi pot reinvesti profiturile in alte proiecte imobiliare dezvoltate in acelasi stat, ceea ce duce la cresterea continua a investitiilor globale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.