Politistii bucuresteni care au in grija marile complexe comerciale sunt in alerta maxima din cauza unor grupuri de nationalitate slovaca si ceha care isi trimit copiii la furat prin hipermarketurile bucu-restene, au declarat surse din Politia Capital
Politistii bucuresteni care au in grija marile complexe comerciale sunt in alerta maxima din cauza unor grupuri de nationalitate slovaca si ceha care isi trimit copiii la furat prin hipermarketurile bucu-restene, au declarat surse din Politia Capitalei. Politistii Sectiei 2 au prins in weekend trei minore, una de nationalitate slovaca si doua cehe, care au furat de la cel putin 15 persoane genti, posete, telefoane mobile si bani.Toate furturile au fost comise in incinta supermarketului Carrefour Baneasa, iar minorele in varsta de 10, 12 si, respectiv 13 ani - au fost prinse in flagrant dupa mai multe ore de panda. Parintii minorelor au fost identificati in doua masini de lux Mercedes si Opel - parcate in incinta complexului. Ei s-au aratat surprinsi de faptele odraslelor, dar politistii sunt convinsi ca ei stiau foarte bine ce fac fetele in hipermarketuri. Cel mai probabil, ei se folosesc de prevederile legislatiei care spune ca minorii nu pot raspunde penal pentru nicio fapta de acest gen. Totusi, politistii suspecteaza si incearca sa dovedeasca implicarea parintilor si faptul ca este vorba de grupuri care exploateaza copii trimitandu-i la furat. Primele concluzii trase de politisti in cazul hotilor cehi si slovaci arata ca in Capitala exista trei grupuri de cetateni cehi si slovaci veniti special pentru a fura. Nu s-a stabilit cu exactitate cand au venit, dar se stie ca de aproximativ zece zile se muta dintr-un hotel in altul. Este vorba de zece persoane identificate pana acum - cinci barbati, doua femei si cele trei minore prinse furand posetele si gentile unor clienti din hipermarketurile bucurestene. Politistii verifica toate unitatile de cazare din Bucuresti si imprejurimi pentru a se stabili un eventual traseu al celor trei grupuri si, eventual, existenta altor astfel de grupuri. Politistii mai spun ca "importul" de astfel de infractori va continua si ca totul s-ar putea transforma intr-un fenomen de proportii. "Practic sistemele de securitate si supraveghere ale marilor complexe comerciale din vestul Europei i-au impins pe hotii cehi si slovaci catre Romania, unde masurile de siguranta inca nu sunt la un nivel ridicat. Cu alte cuvinte, trecem prin situatiile prin care au trecut in urma cu cativa ani Germania, Austria, Spania etc", a declarat pentru NewsIn unul dintre politistii Sectiei 2. Situatii similare au fost inregistrate si in celelalte zone comerciale ale Capitalei, cu precadere in sectorul 6, la mall-ul Plaza Romania, insa nu au fost identificati autorii. Victimele le-au povestit politistilor ca atunci cand au sesizat lipsa gentilor sau a borsetelor cu bani in preajma lor se aflau copii care vorbeau o alta limba.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.