Exceptiile din lista cu activitati care pot fi efectuate pe cont propriu, de catre liber-profesionisti (persoane fizice si asociatii familiale), ar putea fi abrogate. Astfel ca se vor putea autoriza activitati precum cele de posta nationala, prospect
Exceptiile din lista cu activitati care pot fi efectuate pe cont propriu, de catre liber-profesionisti (persoane fizice si asociatii familiale), ar putea fi abrogate. Astfel ca se vor putea autoriza activitati precum cele de posta nationala, prospectiunile, productia de cazane pentru incalzirea centrala, ba chiar si extragerea si exploatarea minereurilor radioactive.


Mai sunt exceptate acum, dar vor putea fi autorizate de catre primarii, activitati precum productia de motoare pentru avioane, autovehicule sau motociclete, fabricarea echipamentelor de masura si control pentru industrie, productia de aparatura pentru aer conditionat, ventilatoare sau frigidere. Toate acestea apar ca exceptii intr-o lista cu activitatile din Codul CAEN pentru care pot fi autorizati intreprinzatorii persoane fizice, anexata ca parte integranta dintr-o hotarare de guvern din 2004. Respectiva hotarare va fi abrogata, impreuna cu alte acte normative, daca se va adopta proiectul legislativ lansat spre dezbatere publica de catre Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie (ANIMM-C). Agentia a initiat un proiect de lege pentru extinderea sferei activitatilor care pot fi exercitate ca persoana fizica autorizata sau ca asociatie familiala „la toate activitatile economice" codificate conform Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.