PNL, PD si PSD au cazut de acord sa sustina varianta de uninominal propusa de Pro Democratia, a declarat, ieri, pentru NewsIn, deputatul PD Valentin Iliescu, vicepresedinte al Comisiei de Cod electoral. Textul de referinta de la care se vor purta vi
PNL, PD si PSD au cazut de acord sa sustina varianta de uninominal propusa de Pro Democratia, a declarat, ieri, pentru NewsIn, deputatul PD Valentin Iliescu, vicepresedinte al Comisiei de Cod electoral. Textul de referinta de la care se vor purta viitoarele negocieri va fi redactat pornind de la capitolul privind alegerile parlamentare din Codul electoral al Asociatiei Pro Democratia, care va fi prezentat partidelor ca proiect separat de lege privind alegerea Parlamentului Romaniei. Pro Democratia a organizat sambata o intalnire preliminara cu reprezentanti ai PNL, PD si PSD pentru stabilirea principiilor generale privind introducerea votului uninominal la urmatoarele alegeri parlamentare, la discutie participand lideri cu mandat politic pentru negocierea unui compromis legislativ. Astfel, de la PNL au participat Bogdan Olteanu si Mihai Voicu, de la PD Valentin Iliescu, iar de la PSD vicepresedintele Cristian Diaconescu si Florin Iordache. PNL a propus un proiect impreuna cu Asociatia Pro Democratia, spre care a inclinat apoi si PD, dupa ce initial isi exprimase sustinerea pentru modelul german.

Castigatorii iau tot
Proiectul Pro Democratia presupune un sistem proportional cu compensare, avand la baza scrutinul intr-un singur tur in circumscriptii uninominale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.