ContraATAC: Credeti ca, pentru binele gimnasticii romanes ti, era mai bine ca Octavian Belu sa nu fie numit sef al ANS, ci sa revina la lotul de gimnastica? Octavian Morariu: Faptul ca nu s-a putut sa revina la lotul de gimnastica nu mai vreau sa-l c
ContraATAC: Credeti ca, pentru binele gimnasticii romanes ti, era mai bine ca Octavian Belu sa nu fie numit sef al ANS, ci sa revina la lotul de gimnastica? Octavian Morariu: Faptul ca nu s-a putut sa revina la lotul de gimnastica nu mai vreau sa-l comentez. Nu s-a putut, asta este. Sigur ca ar fi fost mai bine, dar acum, numirea lui la ANS era cea mai buna varianta. Este un conduca tor care vine din sport, stie fenomenul si poate face o treaba excelenta.

In an preolimpic, cu ce sperant e asteptati Jocurile Olimpice de la Beijing?
Ca sa fiu sincer, s-ar putea ca aceasta Olimpiada sa aiba rezultate nesatisfacatoare pentru noi. Nu vreau sa spun ca ar putea avea rezultate dezastruoase, pentru ca eu sper sa avem parte si de unele surprize placute. Sunteti dezamagit de mai multe discipline sportive... Asa este, nu doar atletismul, boxul, gimnastica sufera, ci intreg sportul romanesc.
Din lipsa fondurilor financiare?
Lipsa banilor este explicat ia cea mai la indemana, dar marea problema a sportului nostru este ca n-am inteles la timp ca trebuie o reforma structurala profunda in acest domeniu, pentru ca altfel ne afundam. Eu am incercat aceasta reforma imediat dupa Olimpiada de la Atena, dar m-am lovit de conservatorismul prost inteles si reflexele de inchidere ale unora. Nu mai este timp sa realizam prea multe pana la JO de la Beijing, dar trebuie sa incepem reforma cat mai repede.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.