In Romania exista sute sau chiar mii de cazuri in care banii veniti de la Uniunea Europeana prin diferite fonduri au fost deturnati si folositi in alte scopuri. Unele dintre aceste scandaluri au ajuns chiar la urechile comisarilor europeni, care au d

In Romania exista sute sau chiar mii de cazuri in care banii veniti de la Uniunea Europeana prin diferite fonduri au fost deturnati si folositi in alte scopuri. Unele dintre aceste scandaluri au ajuns chiar la urechile comisarilor europeni, care au demarat anchete in anumite cazuri. ContraATAC va dezva luie un nou scurtcircuit, care a avut loc chiar la Ministerul de Finante.
Benzina, telefoane, calculatoare
Din informatiile noastre, o ancheta a Corpului de Control al ministrului Vla- descu a descoperit o deturnare de fonduri la Oficiul de plati si Contractare PHARE. Este vorba de 800.000 de euro, suma care a venit in tara pentru implementarea unor programe PHARE. Numai ca, ingenios i, angajatii ministrului Vladescu i-au risipit pe diverse prostii, ca de exemplu benzina, telefoane, calculatoare si, nu in ultimul rand, oferte fara licitatii. Cazul este invaluit in mister si tocmai din acest motiv nu va putem oferi mai multe amanunte despre el. Cert este ca saptamanalul ContraATAC a cerut un punct de vedere oficial Ministerului de Finante. El a intarziat sa apara pana la ora inchiderii editiei. Probabil ca rezultatele anchetei Corpului de Control sunt tinute in sertare, departe de ochii presei. Ne punem, firesc, intrebarea de ce?.
Schimbari in organigrama ministerului
Ciudat este ca, in urma cu doar cateva luni, s-au facut diverse schimbari in organigrama Ministerului de Finant e. De la sfarsitul anului trecut, Oficiul de plati si Contractare PHARE intra in subordinea noului secretar de stat Bogdan Dragoi (27 de ani!). Venirea lui Dragoi a coincis cu plecarea UDMRistului Istvan Jakab, care insa nu se ocupa cu Oficiul de plati si Contractare PHARE. Nimeni nu-si mai aminteste acum de cine a tinut acest serviciu. C-asa-i in Romania!


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.