Ne putem astepta la mari intoxicari in zilele urmatoare. Cum te poti feri de ele?



Minciuni sfruntate venite pe surse se confrunta cu declaratii personale, facute in direct. Claudiu Saftoiu a fost acuzat ca ar fi pus SIE
Ne putem astepta la mari intoxicari in zilele urmatoare. Cum te poti feri de ele?



Minciuni sfruntate venite pe surse se confrunta cu declaratii personale, facute in direct. Claudiu Saftoiu a fost acuzat ca ar fi pus SIE sa asculte convorbiri telefonice fara mandat judecatoresc. Saftoiu declara ca ar fi avut aprobarile necesare. Fosta consiliera prezidentiala Renate Weber, careia i s-a cerut sa comenteze stirea venita pe surse, a declarat ca, daca asa stau lucrurile, e caz penal. Si ca oricum se impun doua demisii. A lui Claudiu Saftoiu, si a persoanei care i-a cerut acestuia sa puna telefoanele la ascultare. Cu alte cuvinte, seful SIE ar fi un om de paie care asculta de ordinele ghiciti cui. Cind i s-a cerut sa comenteze stirea, Renate Weber i-a adus un prejudiciu de imagine lui Claudiu Saftoiu, pe care l-a tratat ca pe o sluga a cuiva, nu ca pe o persoana care ar trebui sa aiba responsabilitatea functiei pe care o indeplineste. Am dat acest exemplu pentru ca eram convins pina nu de mult de echilibrul declaratiilor Renatei Weber.

Un politician liberal care nu exista decit in zilele cind mai face cite o declaratie ca sef al Secretariatului Guvernului, Radu Stroe, o acuza pe Monica Macovei ca n-o intereseaza decit anumite legi, ca ministru al Justitiei, si ca in rest isi baga picioarele in functia ei. Drept pentru care, spune acest nebagat in seama al politicii, el are de gind sa-i ceara demisia Monicai Macovei. Daca numitul cum il cheama ar produce o dovada cit de mica impotriva ministrului Justitiei, declaratia lui ar fi de luat in seama. Dar altfel de ce l-am crede? Din cauza functiei? Miki, supranumit Spaga, a ocupat si el acelasi post, in alt guvern, asa ca nu se poate spune in acest caz ca functia ar face omul.

Un caz aproape dramatic mi se pare cel al procurorului Sintion. Repet, mi se pare. Procurorul e revoltat ca ministrul Internelor, Blaga, i-ar fi dat ordin sa nu se mai ocupe de acuzatii si de dosare ale unor personaje aflate la virful ierarhiei Internelor, a caror reputatie pute. Sintion afirma ca il citeaza pe ministrul Vasile Blaga, care i-ar fi spus ca lumea n-a inceput cu el, ca argument sa nu se mai ocupe de aceste dosare. Intr-un moment de liniste politica, l-as fi crezut suta la suta pe Sintion si l-as fi elogiat pentru curajul lui. In plin razboi dintre PNL si PD si cind Tariceanu vrea sa-i arunce din Guvern pe toti pedistii, ma trezesc intrebindu-ma daca nu cumva acest, altfel foarte plauzibil, Sintion nu a devenit parte a acestui razboi pentru a-l da jos pe Blaga, asa cum Radu Stroe incearca acelasi lucru cu Monica Macovei. Nu-mi vine sa cred in aceasta ipoteza. Mai in logica acestui razboi e ca Vasile Blaga sa incerce sa-i adune de partea PD pe toti maharii de la Interne si sa-l sacrifice pe Sintion. Dar daca nu-i asa si, de fapt, Sintion povesteste o discutie pe care n-a avut-o cu Blaga, pentru a le da munitie celor care vor sa-l infunde pe ministru?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.